4 neobičnih i interesantnih sportova

Kada ćujemo reč sport, sigurno prvo mislimo na fudbal, na košarku ili možda na plivanje. A da je čovek jedno kreativno biće koje može s vremena na vreme da izmisli nešto neobično, videćemo u sledećem. Sport ne samo da pokreće naše telo, nego može da predstavlja izvor radosti u velikoj meri. U poslednjih nekoliko godina pretežno u zemljama zapadnog sveta pojavili su se neki novi, interesantni oblici sporta koje su i vrlo zabavne. Skander nožnih prstiju, takmičenje nošenja supruga i borba sa jastucima samo nekoliko od ovih aktivnosti, za koje ne bismo odmah rekli da pripadaju grupi sportova.

Hokey u vodi i „Hvataj Sir“

Hokey u vodi i „Hvataj Sir“Ako Vam je dosadno igranje hokez-a na klizalištu, što ne biste ga isprobali negde drugde, na pimer, u vodi? Na ovo su pravo mislili i oni koji su mesto Hokey-a prebacili u vodu. U suštini, u vodi se dešava isto što bi se odigralo i na klizalištu. U takmičenju učestvuju dve grupe koje imaju 10 članova ukupno. Cilj im je isti: uguranje paka u mrežu. Naravno, Hokey u vodi zahteva neke činjenice, na primer, bazen mora bude da je minimum 2 metara visine. Pored ovoga, ušecnici moraju da imaju posebno, za ovu igru namenjenu opremu koja se sastoji od maske, savitljive disaljke i peraje.

Ako volite sir, možda biste i jednom učestvovali na jednom takmičenju poznat pod nazivom „Hvataj Sir“. Zbog toga bi trebalo da otputujete u Englesku, gde se svake godine i održava. Zadatak je vrlo jednostavan: treba uhvatiti kolute sireva koje su puštene niz brdo. Dok jurite prema njima, treba da ste veoma pažljivi, jer možete postići i brzinu čak i 50-60 km na sat. Ta brizna je već dovoljna za dobijanje nekih oybiljnih povreda, tako da je od 1997 godine ovo takmičenje je zvanično zabranjeno, mada se još i dalje organizuje.

Pucanje u metu sa graškom i nošenje supruga

Pucanje u metu sa graškom i nošenje suprugaEnglezi su pokazali svoju kreativnost i kada su smislili takmičenje pljuvanje sa graškom. Takmičenje je poznato po nazivom World Pea Shooting Championship koji je prvi put održan u 1971 godini i od tada se svake godine održava u Witchem selu u Engleskoj. Suština je u tome da učesnici pomoću jedne cevi sa graškom pokušavaju da pljuju targetne tačke. Učesnici koji se ozbiljno bave sa ovom aktivnošću imaju posebnu, za ovu potrebu izrađene cevi.

Ukoliko želite puno da se smejete, prisustvujte na jednu takmičenju nošenje supruga. Iz samog naziva možemo zaključiti o čemu se radi ovde. Prvo je počela kao jedna šala u jednom Finskom selu, pa danas je već postao priznat sport. Ova je isto jedna neobična aktivnost u kojoj se muškarci takmiče jedni sa drugim. Dok na svojim leđima nose svoje supruge, treba da prelaze preko puta koji je pun prepreka. Put je otežan kamenjem, peskom, vodom. Postoje nekoliko pravila kojih se svi učesnici moraju pridržavati: žene ne smeju da imaju ispod 49 kilograma i da svi učesnici moraju biti veseli. Onog ko na kraju pobeđuje, čeka posebna nagrada: dobiće onoliko litara piva koliko njegova supruga ima kilograma.

 

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *