Акција „Доживотна робија за убице деце!“

0

Акција Фондације „Тијана Јурић“ и редакције „Блица“ да се измени Kривични закон и пропише да се сваком убици детета одреди доживотни затвор ујединила је породице које су суровим чином монструма остале без вољених. Подршку акцији дала је и мајка убијене Анђелине (3) из Зајечара Данијела Стефановић.

zmfktkqTURBXy8zYjVkODM4MjgwNWFjMzRkMGEyN2IyN2I4NDllNjUyYi5qcGVnk5UCzQMUAMLDlQLNAdYAwsOVB9kyL3B1bHNjbXMvTURBXy8xZDc0Y2I0MTcwNTk1MDQzNjYyOWNhYmQ2MDZmNTBmNi5wbmcHwgA

 

Последње у низу убистава недужне деце, које је потресло читаву Србију, јесте оно из јула 2016. године, када је Владица Рајковић отео трогодишњу Анђелину Стефановић из села Вратарница код Зајечара са прославе рођендана ћерке свог рођеног брата Перице, а затим је силовао на локалном путу. Након тога Владица је недужну девојчицу убио ударцима каменом у главу, након чега је опрао одећу и вратио се на дечји рођендан. Полицији је рекао да је девојчицу волео и да је она волела њега. Суђење овом човеку и даље је у току. Скрхана болом због губитка детета Данијела, мајка малене Анђелине највише би волела да се измена закона догоди што пре како Владица никада више не би могао да повреди ниједно дете.

– Последње суђење заказано је за 29. март. Дубоко верујем да ће добити максималну казну. Он је прави монструм – прича Данијела.

Подршка коју је дала акцији Фондације „Тијана Јурић“ и редакције „Блица“ поткрепљена је веровањем да уколико би се идеја остварила, никоме више не би пало на памет да се игра са судбином недужне деце.

– Мислим да би се тим законом нешто променило у свести тих монструма. Не би више могли да верују да ће једног дана изаћи, јер овако када буду осуђени на доживотну робију, они више никада неће видети слободу – наглашава Данијела.

 

 

ПОСТАВИ ОДГОВОР

*