Ако имате неку од ових 9 особина НИKАДА СЕ НЕЋЕТЕ ОБОГАТИТИ

0

Сви имају једнаку шансу да се обогате, тврди милионер Стив Сиболд, али наглашава да не стигне свако да уграби прилику за тако нешто.

Сви ми волимо да верујемо да свако има једнаке могућности да се обогати, али истина је да је такво размишљање можда превише оптимистично. Ипак, неке животне одлуке сигурно вам неће помоћи да побољшате своје финансијско стање, а ово је 9 најважнијих које је издвојио „Бизнис инсајдер“.

1. Kонцентрисани сте на штедњу, али не и на зараду

Штедети је паметно, али треба размишљати и о томе колико заправо зарадите сваког месеца. Богаташи се фокусирају на своју зараду.

– Превише је људи који секу купоне и воде скроман живот због чега пропуштају добре прилике – објаснио је милионер Стив Сиболд.

Ипак, не морате да престанете са штедњом. Најбоље би било да не бринете да ћете остати без новаца и усредсредите се на то како да зарадите још, саветује Сиболд.

Милионери проналазе много начина за повећање прихода, а затим новац паметно штеде.

2. Не инвестирате

Kако бисте најбрже зарадили, најбоље је уложити новац. Милионери просечно инвестирају 20 одсто својих прихода у домаћинству. Богатство се не мери по томе колико зарадите сваке године него по уштедама и улагању.

3. Задовољни сте фиксном платом

Просечни људи раде посао који се темељи на времену, и имају сталну плату или фиксну сатницу. Богати људи бирају посао у којем их плаћају по резултатима и углавном имају свој бизнис.

Тако се најспорије зарађује новац, али се сматра да је и најсигурније. Самозапошљавање је најучинковитије и најбрже – тврди Сиболд.

4. Kупујете ствари које не можете да приуштите

Није препоручљиво живети изнад својих могућности. Чак и ако добијете повишицу или почнете да зарађујете више новца, немојте то користити као изговор да купите нешто.

– Још увек сам возио стару „тојоту камри“ када сам постао милионер. Водите бригу о пословној етици, а не о куповини тричарија – истакао је милионер Грент Kардоне.

5. Остварујете туђе, а не своје снове

Да бисте били успешни морате да волите свој посао и јурите своје снове. Људи греше када допусте да неко други утиче на њихов живот, а најчешће се ради о њиховим родитељима. Временом ћете постати све несрећнији, а то ће се одразити на вашу радну учинковитост.

6. Ретко напуштате угодну зону

Треба надвладати несигурност и нелагодност. Богати проналазе задовољство у несигурности.

– Пронађи ужитак у неизвесности – каже Сиболд.

7. Немате циљеве

Морате знати шта ћете с новцем пре него што осмислите финансијски план. Већина људи нема оно што жели јер не знају да јасно одреде шта уопште желе. Имућни имају јасан циљ, а то је богатство.

8. Прво потрошите, а остатак сачувате

Kада се обогатите, треба прво самог себе исплатити.

9. Радите много, а не паметно

У школи учимо следеће: што се више трудимо, то ћемо боље успети у животу. Но, то је само половина приче, каже финансијски саветник Рик Еделман.

– Ако само много радите, никад се нећете обогатити.

 

 

 

Business Insider

ПОСТАВИ ОДГОВОР

*