Александар Мартиновић: Грађани препознали “велики рад и марљивост” нас и нашег Вучића

Српска напредна странка је изузетно задовољна резултатима локалних избора у пет самоуправа, који показују да грађани и кроз резултате на локалу препознају велики рад владе Александра Вучића и бригу за те општине, изјавио је данас фунцкионер СНС Александар Мартиновић.

0

Мартиновић је на конференцији за новинаре у седишту странке рекао да су нарочито задовољни резултатима у три војвођанске општине, Врбасу, Оџацима и Ковину.

Како је рекао, СНС је у Врбасу освојила 43,6 одсто, односно 17 мандата, у Оџацима нешто више од 55 одсто и 16 мандата, а у Ковину нешто више од 43 одсто.

Када је реч о изборима у Косјерићу, СНС је освојила више од 32 одсто гласова и 10 мандата, док су у Зајечару напредњаци освојили један одсто мање гласова од групе грађана Бошка Ничића, која је победила, али ће имати исти број мандата.

Мартиновић је честитао Ничићу и његовој групи грађана што је успела да освоји више гласова од напредњака и додао да се СНС и по томе разликује од својих политичких противника, јер су у стању да честитају, за разлику од других који, како је навео, организују протесте кад изгубе.

Он је нагласио да су грађани препознали велики рад и марљивост владе на чијем је челу Вучић, а која је уложила значајна средства у те општине.

Истакао је да истовремено ни у једној локалној самоуправи Александар Вучић није био током локалне изборне кампање, управо зато што није желео критике да се меша у изборну вољу грађана.

Говорећи о Зајечару, Мартиновић је навео да напредњаци тамо праве нови тим младих људи који ће убудуће водити општински одбор, те да очекује знатно бољи резултат на наредним локалним изборима.

Упитан о евентуалним коалицијама са другим странкама, нарочито у Зајечару и Косјерићу, Мартиновић је рекао да ће се тим питањем бавити општински одбори и да ће у то бити укључен и Извршни одбор СНС, те додао да је убеђен да ће они донети најбољу одлуку и да ће и у местима где буде било коалиције СНС наставити да спроводи политику владе, привлачења инвестиција, отварања нових радних места, вртића…

На питање да коментарише изјаве из ДС да промене крећу са локала, Мартиновић је констатовао да је та странка у свим локалним самоуправама у којима су одржани избори „доживела дебакл“ и знатно слабији резултат него пре четири године.

Упитан да коментарише наводне инциденте у Врбасу, Мартиновић је рекао да су меродавни приговори општинској изборној комисији и да он није видео да се у Врбасу дешавало било шта противзаконито.

И сам лидер СПС Ивица Дачић честитао је победу напредњацима, додао је Мартиновић и истакао да је то најбољи доказ да инцидената није било и да је све протекло у најбољем реду.

Упитан шта се дешавало у Зајечару испред просторија СНС и да ли новинарима појединих медијских кућа није било омогућено да извештавају из просторија напредњака, Мартиновић је рекао да нема такву информацију.

„Како се само новинарима Н1 дешава нешто лоше?“

Александар Мартиновић, члан Председништва Српске напредне странке (СНС) и народни посланик рекао је да не зна да је новинарка Н1 Гордана Бјелетић изгурана из изборног штаба СНС у Зајечару, одакле је требало да прати локалне изборе.

Упитан зашто је репортерка Н1 изгурана из страначких просторија Мартиновић је рекао да не зна за то и упитао како је могуће да се нешто лоше дешава само новинарима Н1.

На констатацију да у страначке просторије нису могле да уђу ни екипе ТВ Б92 и Истиномера, функционер СНС је рекао да ће се распитати о чему се ради.

Подсетимо, новинарка Н1, која је извештавала о локалним изборима у том граду, ушла је у просторије напредњака како би се распитала о процедури – када ће функционери те странке давати изјаве. У питању је редовна новинарска пракса. На постављено питање, непознато лице које се налазило у штабу рекло јој је „излази напоље“ и без образложења је изгурало.

Независно удружење новинара Србије затражило је данас од тужилаштва да реагује због понашања СНС према новинарима у Зајечару, које су оценили као „цензорско понашање и директни атак на слободу информисања“.

Удружење новинара Србије апеловало је на све учеснике у политичком животу да дозволе новинарима да несметано обављају свој посао. Нико не сме да ограничава слободу јавног информисања, наводе из овог удружења.

Н1

ПОСТАВИ ОДГОВОР

*