Амерички сенатор оптужио Русију да је подржавањем Трампа `извозила комунизам` у САД

0

МНОГИ Американци не разликују Словенију и Словачку. Неки и у CNN бркају положај на глобусу Украјине и Пакистана. Само, постоје и ствари које нису тако безазлене.

Амерички сенатор-демократа Џон Тестер и 27 година од распада Совјетског Савеза сматра Русију комунистичком земљом!

То је за једног сенатора неопростиво незнање, а још је то његово незнање – агресивно. Као што то са том врстом незнања често бива…

Мистер Тестер само што је – на слушању у Сенату САД  на којем су сенатори пропитивали заменика министра државне безбедности Кристофера Кребса, инсистирајући да открије шта његово министарство чини за безбедност конгресних међуизбора који ће се одржати у новембру – искористио прилику да не само понови ничим поткрепљену оптужбу да је Русија на председничким изборима помогла Доналду Трампу да победи, него и да самог себе дискредитује.

И то како!

Оптужио је Русију да је подржавала Трампа, а радила против Хилари Клинтон, ради извоза комунизма у Сједињене Државе.

Фактички је иступио са тврдњом да је исто подржавати Трампа и Американцима „извозити комунизам“!

Притом је дословно изговорио и ово:

„Немојте ви из министарства да се кријете иза националне безбедности! Изесите нам шта сте чинили и шта сада чините да спречите руско мешање у наше изборе. Путин је сигурно много мање потрошио на наше председничке изборе 2016-те на којима је крчио путева комунизму и уништавању наше демократије“.

факти

ПОСТАВИ ОДГОВОР

*