Андреј Протић: Ова власт као и претходна бави се само маркетингом и не ради ништа!

0

Волео бих да ми неко, без обзира на политичка уверења, објасни како је то „напад“ ако неко констатује ко је учествовао на јавном протесту? Па јавни протест је јавно исказивање става, због чега се онда не би знало и ко су учесници? Kолико год да се трудим, нисам у овом набрајању чуо неку претњу.

Ми овде упорно подразумевамо некакву дикртатуру: али, диктатура није само узурпација медија и новца, него је и забрана јавних скупова, хапшење политичких противника и томе сличне ствари. А овде само имамо чињеницу да је много људи из разних разлога, гласало за политичку опцију која има своје мане, али влада на основу тих гласова. И ето, брани се политичким средствима износећи податке о својим политичким противницима, који су учествовали на јавном скупу?

Сасвим је друга ствар што су такве изјаве глупе с позиције власти – заправо, једна од најглупљих ствари које режим ради у протеклих пет година је то што стално има потребу да се правда противницима, странцима, тајкунима и коме све не… Уместо тога, могли су да покушају да заиста и владају, да промене Устав и изграде бар део разореног система. Међутим, све је, као и раније код „жутих“, акцентовано на маркетингу. Политичари би себи учинили услугу када би схватили да једноставно не могу сви људи да их „воле“.

Добро је што протести нису разбијани силом, као и што неће бити контрамитинга и сличних будалаштина. Било би им паметније да ћуте и раде, а ко жели нека и даље протестује. Свако по своме, као што и треба у демократији. Нашем друштву су потребне озбиљне и хитне системске промене без којих нема опстанка државе. Ако режим то не схвати, врло брзо ће пропасти – да су имали реалну политичку алтернативу, до сада би вероватно већ увелико и пропали.

Али, бели јахач се приближава, с апокалиптичним миром…

 

 

Андреј Протић, Фејсбук

ПОСТАВИ ОДГОВОР

*