АНТИДОТ: Невероватно је да ниједна кривична пријава није подигнута против Ђиласа! (ВИДЕО)

0

Марко Матић, главни уредник Медијске мреже „Антидот“ за емисију Ново јутро Телевизије Пинк открио је до којих података је дошао Антиодот у другом делу досијеа о узроцима и актерима пропасти Демократске странке

– Ми смо још пре неколико месеци започели то истраживање, па смо онда проценили да за извештај демократске странке који смо прошли пут објавили тренутно постоји оправдан интерес јавности – рекао је Матић.

Како каже, већина грађана Србије вероватно је чак спремна да поздрави Ђиласа зато што је уништио Демократску странку јер нема никакво лепо мишљење о тој странци.

– Ми смо ипак сматрали да из дуга према оним грађанима који из чистих побуда подржавају ту врсту политику и те вредносне судове треба то да откријемо. Сада су избори и грађани треба да знају ко су људи који су кандидати. Бар три листе су заправо остаци некадашње демократске странке. Ми смо објавили тај извештај и наставили смо да истражујемо – каже Матић.

Он додаје да се показало да је Ђилас једна од кључних особа која је уништила Демократску странку.

По његовим речима руководство Демократске странке за време Ђинђића схватило је да ће у једном тренутку морати зграду у Крунској 69, која је била централа, да врати правим власницима.

– Када Ђилас 2004. постаје утицајни члан Демократске странке он од једног њему блиског тајкуна сазнаје за тај договор зато што је Слободан Урошевић причао том тајкуну о томе, а овај пренео Ђиласу. Драган Ђилас у договору са Тадићем заправо постаје власник тог договора и зграда на волшебан начин долази у посед Драгана Ђиласа – истиче Матић.

Матић истиче да ће Антидот објавити једну од највећих база података која постоји на нашем простору када су у питању медији.

– То су преко две хиљаде докумената који сведоче о свеопштој пљачки града Београда. Било је чак и директних кршења закона. Ту су све углавном јавности познате афере, за поџемне контејнере, бус плус, клима уређаје, за Соларисове аутобусе – иситче Матић.

Он је рекао да ту постоје десетине и десетине афера и да ту има посла за десетине тужилаца и за исто толико кривичних пријава.

– Просто је невероватно да до сада ни једна кривична пријава није подигнута против Драгана Ђиласа. Ту су јавне набавке, намештени тендери. Ви готово да нисте имали регуларан тендер у то време. Објавићемо и једну шему где се приказује преко 70 људи и фирми – најављује Матић.

Додаје да је ГСП 2014. године имао 100 милиона евра дугова.

– Нама у целој причи није јасно зашто се Ђилас, после свега што је радио не само Граду Београду већ и Демократској странци која је била врста симбола борбе за демократију и која има традицију, враћа на место злочина да нас подсећа на све што је он урадио. Имамо податак да је једне ноћи пробудио све из врха Демократске странке и тражио да буде смењена директорка Тањуга зато што је пуштена сервисна информација да се покварио шпански трамвај. Замислите докле је ишла та врста опсесивне контроле медија са његове стране – објаснио је Матић.

informer.rs

ПОСТАВИ ОДГОВОР

*