Арно Гујон још једном показао колико је велики човек: Захваљујући њему, решен је проблем Народних кухиња на Kосову

0

– На фарми ће радити пет радника који ће убудуће моћи да живе од свог рада – изјавио председник удружења „Солидарност за Kосово“ Арно Гујон

У селу Прековце, општина Ново Брдо, на Kосову и Метохији данас је свечано отворена фарма за тов свиња за потребе Народних кухиња Епархије Рашко-призренске „Мајка Девет Југовића“. Тиме су створени услови да Народне кухиње мање зависе од спољашњих донација.

За финансирање овог пројекта је хуманитарна организација „Солидарност за Kосово“, на чијем је челу Арно Гујон, донирала 150.000 евра.

– Данас је велики дан за све нас јер после осам месеци рада коначно је отворена фарма свиња чији је капацитет око 300 грла. Ова фарма ће омогућити Народним кухињама да мање зависе од спољашних донација у месу јер ће саме моћи да се снабдевају. Такође ће на фарми радити пет радника који ће убудуће моћи да живе од свог рада – изјавио председник удружења „Солидарност за Kосово“ Арно Гујон.

Од 2012. до данас, хуманитарна организација „Солидарност за Kосово“ је у сарадњи са Епархијом Рашко-призренском финансирала више самоодрживих пројеката у области сточарства и пољопривреде: четири фарме, једну млекару, једну фабрику за пастеризацију воћа и поврћа као и десетине пластеника широм Kосова и Метохије.

 

телеграф

 

ПОСТАВИ ОДГОВОР

*