Баба и деда ухапшеног свештеника из Крушевца: „Није дилер, он нема ни за струју“

0

– Нашег унука Стефана називају нарко-попом, а он није имао пара чак ни рачуне да плати. Живи скромно у нашој кући са женом и две ћерке. Не можемо да схватимо откуд дрога код њега. Од шока по цео дан плачемо – кажу Милан и Мирјана Антић из Kрушевца, чији је унук, свештеник Стефан Митровић (26), ухапшен у понедељак увече у Врњачкој Бањи са око 100 грама марихуане и амфетамина.

Милан прича да је његов унук одрастао код њега након што су се Стефанови родитељи развели и одселили у Америку.

– Увек је био миран и повучен. Никада није ишао у кафане, да би тамо упознао неке проблематичне људе. А ни овде у моју кућу, где живи са женом и две ћеркице, никога није доводио, нити му је ко долазио – прича Милан.

Покушавајући да схвати откуд његовом унуку дрога, Милан оставља могућност да је Стефан у понедељак увече, пре хапшења, неког повезао и да му је тај пожда подметнуо марихуану и амфетамин испод сувозачког седишта када је видео полицију.

– Међутим, буни ме откуд онда у Стефановој соби вагица за прецизно мерење, коју је полиција нашла приликом претреса. Опет кажем, унук ми је наиван, можда је то чувао за неког. Стефан је сваке вечери из Велике Дренове, после службе, долази овде кући. Седели би, причали би, али никад нисам приметио да је нешто пио, а камоли да конзумира дрогу. Али полиција каже да му је урађена анализа крви и да је био позитиван на наркотике. То ме највише мучи. Покушавам да схватим, можда му је то било први пут… Не могу да верујем, у шоку сам, очајан – каже Милан за Информер.

Стефанова бака Мирјана каже да је занемела када је сазнала да је Стефан ухапшен.

– Причали смо са Стефановом женом Тијаном, ни она не може да поверује. Она је после претреса куће са децом отишла код родитеља – каже Мирјана.

Стефанови најближи кажу да је увек био савестан свештеник и да је вршио службу строго по протоколу.

– То је поједине мештане, којима је освећивао водицу, нервирало. Говорили су му: „Скрати мало, попе!“, а он није хтео. Док је Стефан вршио црквену службу, супруга му је била у црквеном хору. Имају само неки половни ауто. Били су скромни, никад се нису жалили да оскудевају, а оскудевали су! Недавно ми се Стефан пожалио да не може да плати дуг за струју и то сам ја одмах подмирио. Kолико знам, никаквих других дугова није имао да би био приморан да шверцује дрогу – каже Милан.

 

Ало

ПОСТАВИ ОДГОВОР

*