Бели: Власт ме саботира и плаши, отказали су ми наступ на Бир фесту

0

Требало је да наступам с бендом, али су организатори муњевито одреаговали у страху да би 100.000 људи скандирало „Бели, Бели“, каже Прелетачевић
Луки Максимовићу, познатијем као Љубиша Прелетачевић Бели, и његовом бенду отказан је наступ на Бир фесту.

Он сумња да је разлог изненадне одлуке нечија процена да би свирка допринела и његовој политичкој промоцији, а у сусрет предстојећим београдским изборима, који се очекују у јануару, а најкасније у марту, када им је редован термин.

– Требало је да наступам са бендом на Бир фесту као специјални гост групи Директори. Али су организатори муњевито одреаговали да се то не деси јер су у страху да би 100.000 људи скандирало „Бели, Бели“! Иако мој наступ не би имао везе са политиком. Чиста аутоцензура. Још један доказ да се квалитетна уметност и музика у овој земљи контролишу и сузбијају – каже за Курир Максимовић.

Прелетачевић је иначе на протеклим председничким изборима освојио незанемарљиво треће место – иза Александра Вучића и Саше Јанковића, са 9,43 одсто (316.068) гласова. Одлуку да ли ће ући у трку за градоначелника још није донео. Недавно је у свом стилу изјавио да ће „одлучити помоћу интуиције, јер је она јача од свега“.

Курир

ПОСТАВИ ОДГОВОР

*