Бељански демантује Правни факултет: Увредљива теза о лажном докторату

  0

  Слободан Бељански реаговао је преко свог адвоката Владимира Бељанског на текст објављен у „Новостима“ 7.12. под насловом „Факултет: без услова за докторат Бељанском“, наводећи да је текст објављен као резултат конференције за медије одржане на Правном факултету, пре него што је исти факултет одлучио о жалби против решења о поништају његовог доктората.

  – То је својеврсна злоупотреба и преседан у нашој академској заједници. „Саопштење“ које је подељено медијима садржи низ неистинитих, увредљивих и небитних тврдњи. Ристивојевић је дао објашњење да је поступак поништаја започет 15 година након одбране доктората зато што је тек тада Правни факултет добио тужбу од Слободана Бељанског где је на печату писало „др“, док на претходним тужбама то није био случај – наводи се у реговању.

  Додаје се да је Слободан Бељански након докторирања на Правном факултету држао предавања из правне етике, а био је и у управном одбору Правног факултета.

  – Памфлет који је Ристивојевић поделио медијима, а који је наводно усвојен на „Колегијуму деканата Правног факултета“, малициозно је, полуписмено и срамотно штиво у коме је изостављен најбитнији одговор на питање: ако је поништен докторат због тога што нема захтева Бељанског за одбрану, зар није на докторирање пристао самим чином изласка на одбрану и коришћењем звања доктора? – наводи се у реаговању адвоката.

   

   

  Вечерње новости

  ПОСТАВИ ОДГОВОР

  *