BEOGRAD SLAVI DAN POBEDE: BESMRTNI PUK I SVEČANI KONCERT ISPRED SKUPŠTINE GRADA 9. MAJA

0

BEOGRAD, 12. april 2019. godineBeograd će i ove godine svečano obeležiti Dan pobede. I ovog 9. maja, četrvrti put zaredom, biće organizovana akcija Besmrtni puk, a potom i veliki koncert ruskih i srpskih umetničkih ansambala i grupa ispred Skupštine grada Beograda», saopšteno je danas na sastanku Organizacionog odbora manifestacije Dan pobede koji je održan u Ruskom domu u Beogradu.

Svečani marš Besmrtnog puka otpočeće u 17.00 sati ispred Spomen parka oslobodiocima Beograda i kretaće se ulicama Ruzveltovom i Bulevarom Kralja Aleksandra, sve do Skupštine grada Beograda, ispred koje će u 17.30 sati biti održan tradicionalni svečani koncert, koji organizuje Ruski dom uz podršku Grada Beograda.

Istorija srpskog naroda tesno je povezana sa istorijom Rusije. Mnogi Srbi sebe smatraju delom ruskog sveta, deleći isti sistem vrednosti. Prostor našeg zajedničkog sećanja znatno je širi od državnih granica.

Pozivaju se učesnici akcije Besmrtni puk da ponesu fotografije svojih rođaka koji su učestvovali u odbrani Srbije u Prvom svetskom ratu, borili se protiv fašističke okupacije Jugoslavije u Drugom svetskom ratu, kao i fotografije onih koji su branili Jugoslaviju od NATO agresije 1999. godine.

Srbija i srpski narod su podneli neizmerne žrtve u ratnim sukobima braneći vrednosti istine, pravde i slobode. Imamo dužnost da čuvamo našu istoriju i da je zaštitimo od sve češćih pokušaja revizije koji dolaze od strane onih koji su se tokom ratnih sukoba borili na strani agresora.

Na organizaciji ove manifestacije zajednički radi više srpskih organizacija, kao i organizacija ruskih sunarodnika, podržanih od strane brojnih medijskih kuća, i u partnerstvu sa Gradom Beogradom.

Šetnja Besmrtnog puka biće održana bez bilo kakvih političkih obeležja i simbola i imaće isključivo rodoljubivi i moralni karakter.

Pozivamo sve građane da ponesu slike svojih predaka i pridruže nam se u svečanom maršu Besmrtnog puka u Beogradu!

POSTAVI ODGOVOR

*