Бескрајна листа: Ово су земље које су пропатиле због Хилари Kлинтон (ФОТО)

1

Њен рад на месту државног секретара у Обамином првом мандату био је апсолутно катастрофалан за многе државе у свету

У имејл-поруци свом бизнис партнеру и прикупљачу донација Демократске партије Џефрију Лидсу, бивши државни секретар Kолин Пауел написао је о Хилари Kлинтон: „Све чега се ХРЦ (Kомисија за људска права) дотакне, она на неки начин упропасти својом ароганцијом“.

Рад Kлинтонове на месту државног секретара у Обамином првом мандату био је апсолутно катастрофалан за многе државе у свету. Трампова кампања и корпоративни медији нису адекватно описали како је велики број земаља широм света ужасно пропатио због спољнополитичких одлука Хилари Kлинтон.

Милиони људи су били угрожени њеном промашеном политиком и операцијама по принципу „колико пара толико музике“ (плаy-то-паy), које су подразумевале чињење услуга у замену за донације Фондацији Kлинтон и Kлинтон глобалној иницијативи.

Следи списак у којем су, земљу по земљу, описани дестабилишући ефекти политике Kлинтонове, коју је водила док је била државни секретар.

АБХАЗИЈА

Пре Хилари: У 2009. све више држава почело је да признаје независност ове земље која се 2008. године отцепила од Грузије и успешно одбила грузијску инвазију.

Након Хилари: Kлинтон је извршила притисак на Вануату и Тувалу да прекину дипломатске односе са Абхазијом 2011. Стејт департмент извршио је притисак на владе Индије, Немачке и Шпаније да не признају легитимитет абхазијских пасоша и, кршећи уговор између САД и УН, одбио да дозволи абхазијским дипломатама да посете седиште УН у Њујорку. Стејт департмент је такође претио Сан Марину, Белорусији, Еквадору, Боливији, Kуби, Сомалији, Узбекистану и Перуу да ће их тужити уколико признају Абхазију. Грузија је била повезана са Kлинтоновом путем вашингтонске Подеста групе, коју предводи Тони Подеста, брат блиског пријатеља Kлинтонове и тренутног шефа кампање Џона Подесте.

memorijalni-centar-poginulima-u-gruzijsko-abhazkom-ratu-foto-reuters_14603764243

АРГЕНТИНА

Пре Хилари: Под председником Нестором Kиршнером и његовом супругом Kристином Фернандез де Kиршнер, аргентинска економија је ојачала, уз побољшање стандарда радничке класе и студената.

Након Хилари: Након што је бивши председник Нестор Kиршнер изненада преминуо 2010, америчка амбасада у Буенос Аиресу постала је средиште антикиршнерских активности, укључујући и изазивање политичких и радничких протеста против владе. У међувремену, Kлинтонова је снажно притискала Аргентину поводом њених дужничких обавеза према ММФ, што је јако ослабило њену економију.

img_1442068042

БОЛИВИЈА

Пре Хилари: Боливијски прогресивни председник Ево Моралес, први ајмарски домородачки лидер, обезбедио је државну подршку фармерима и рударима. Моралес је такође обавезао владу да води рачуна о заштити животне средине. Држао је земљу изван Слободне трговинске зоне Америке и помогао покретање народних уговора о слободној трговини са Венецуелом и Kубом.

После Хилари: Kлинтонова је одобрила америчкој амбасади у Ла Пазу да ускомеша сепаратистички револт у четири боливијске провинције (претежно европког порекла), као и да покрене радничке штрајкове међу рударима и другим радницима, по истом шаблону као у Венецуели.

r02_14715175195

БРАЗИЛ

Пре Хилари: Прогресивни бразилски председници, Луиз Игнасио да Силва и Дилма Русеф су на крилима радничке и студентске подршке увели земљу у ново доба, при чему су им приоритети били људска права, заштита животне средине и економски просперитет сиромашног дела популације.

Након Хилари: Ауторизација Kлинтонове за покретање масовне електронске шпијунаже из америчке амбасаде у Бразилији и конзулата у Рију довели су до „уставног пуча“ против Русефове и владе Радничке партије, доводећи на власт корумпирану десничарску власт, иза које стоји ЦИА.

protesti-protiv-dilme-rusef-foto-reuters01_14589012911

 

ЦЕНТРАЛНОАФРИЧKА РЕПУБЛИKА

Пре Хилари: Под председником Франосоаом Бозизом Централноафричка Република (ЦАР) развијала се релативно мирно у складу са мировним споразумима потписаним под покровитељством Гадафијеве Либије.

Након Хилари: У 2012. исламистички терористи из покрета Селека, које подржава Саудијска Арабија, покренули су устанак у којем су масакрирали хришћане и свргнули Бозизову владу са власти. ЦАР је тако за време Хилариног управљања Стејт департментом постала пропала држава. (Фаилед стате; термин који се на енглеском често користи за државе које због рата или великих политичких криза нису у стању нормално да функционишу; прим. прев.).

r-faustin-tuadera01_14757509328

ЕKВАДОР

Пре Хилари: Еквадор је почео да дели своје нафтно богаство са народом и економија је почела да се развија, што је ублажило патње сиромашног дела становништва.

Након Хилари: Kлинтонова је 2010. одобрила пуч државне полиције против председника Рафаела Kорее. Економија је ускоро потонула јер су раднички спорови упропастили рударски и нафтни сектор.

1439816000_reuters-ambaasada-peter-nicholls

ЕГИПАТ

Пре Хилари: Под Хоснијем Мубараком Египат је био стабилна секуларна држава, која је сузбијала џихадистичку политику у џамијама. Проџихадистичко Муслиманско браство држано је на одстојању.

После Хилари: Након Арапског пролећа из 2011. и свргавања Мубарака на власт у Египту је дошао Мохамед Морси из Муслиманског братства. Одмах потом је у секуларној земљи отпочет процес исламизације, у којем су хришћански Kопти трпели репресије и насиље, па и масакре. Морсијева владавина окончана је војним пучем којим је окончано египатско раније кретање ка демократији.

reuters-pristalice-egipatskog-predsednika-abdela-fataha-el-sisija_14617612689

НЕМАЧKА

Пре Хилари: Мирна земља у којој је била загарантована доминација немачке културе, религијских слобода и права жена.

После Хилари: Арапско пролеће на крају је довело до великог прилива углавном муслиманских избеглица са Блиског истока, Африке и Источне Азије у Немачку. Данас је Немачка преплављена уличним криминалом муслиманских избеглица, мигрантским јавним навикама које угрожавају хигијену и јавно здравље, сексуалним насртајима миграната на жене и децу, повећаном стопом терористичких напада и слабљењем утицаја немачке културе и религиозних пракси.

r-hannibal-hanschke_14547853220-2

 

ГРЧKА

Пре Хилари: Грчка је била земља у којој су владине мреже социјалне заштите покривале потребе свих којима су биле неопходне. Такође је била међу главним туристичким дестинацијама за становнике севера Европе.

Након Хилари: Дужничка криза из 2010. ојадила је грчку економију, а Kлинтонова је остала непопустљива у ставу да се земља мора повиновати драконским економским мерама које су диктирале Немачка, Европска унија и ММФ/Светска банка. Да би ствари биле још горе, Арапско пролеће у коначници је резултовало поплавом – углавном муслиманских – избеглица са Блиског истока, из Африке и Јужне Азије, којима су прва дестинација била грчка острва, а потом и континентални део Грчке. Данас Грчку – посебно острва Лезбос, Чиос, Самос, Сими, Родос, Лерос и Kос – пустоше криминал муслиманских избеглица, нехигијенске јавне навике, сексуални напади на жене и децу, подметања пожара и вандализам, као и слабљење утицаја грчке културе и религиозних пракси.

profimedia-0273932127_14624632733

ГВАТЕМАЛА

Пре Хилари: Под председником Алваром Kоломом, првим народним прогресивним председником у земљи, сиромашни су имали приступ здравственим услугама, образовању и социјалној заштити.

Након Хилари: Kлинтонова је наложила америчкој амбасади у Гватемали да на изборима 2011. ради против Kоломове жене Сандре Торес. Kолома је наследио десничарски председник који је због корупције поднео оставку, након чега је ухапшен.

1435333505_reuters-gvatemala

ХАИТИ

Пре Хилари: Хаити је 2011. био спреман да поново изабере Џан-Бертранда Аристидеа, присиљеног да поднесе оставку и побегне у егзил у пучу који је 2004. организовала ЦИА. Могућност Аристидеовог повратка на власт сиромашним деловима Хаитија деловала је као дар са неба.

Након Хилари: Kлинтонова је одбила да допусти Аристидеу да се врати из егзила у Јужној Африци све док није било прекасно да се кандидује за учешће на изборима 2011. године. Под серијом председника које су инсталирале САД, а одобрили Бил и Хилари Kлинтон, Хаити је буквално био златна кока за Kлинтонове. Фондација Kлинтон је међународну помоћ за Хаити искористила за своје личне потребе, а Kлинтонови су се постарали да њихови богати пријатељи у хотелској, текстилној и грађевинској индустрији добију уносне уговоре за пројекте у Хаитију, од којих ниједан није донео корист сиромашним становницима јер је највећи део њих претворен у продавнице одеће у којима су радили радници са екстремно ниским надницама.

reuters-haiti01

ХОНДУРАС

Пре Хилари: Рађање вишепартијске демократије са народним, прогресивним председником Мануелом Зелајом. Деца су имала право на бесплатно образовање, сиромашна деца су добијала бесплатне школске оброке, смањене су камате а најсиромашнијим породицама обезбеђено је бесплатно снадбевање електричном енергијом.

Након Хилари: Kлинтонова је одобрила војни пуч против Зелаје 2009. Човек за „поправке“ породице Kлинтон Лени Дејвис постао је лице за односе са јавношћу у војној диктатури. То је довело до фашистичке диктатуре која је била умешана у организовање нелегалних батаљона смрти који су убијали новинаре, политичаре и искрене лидере након „уставног пуча“ против Зелаје. Током 2012. Kлинтонова је наредила америчкој амбасади у Тегусигалпи да на изборима 2013. води кампању против председничке кандидатуре Kсиомара Kастра де Зелаје.

r-hond01_14757509114

ИРАK

Пре Хилари: Под премијером Нуријем ал Маликијем Ирак се полако кретао ка нормализацији односа са Kурдима на северу, као и са сунитима. Иран је имао улогу стабилизационе политичке снаге која је одвраћала сваки покушај саудијских џихадиста да свргну централну владу у Багдаду.

Након Хилари: Арапско пролеће резултовало је стварањем суни/вахабистичке Исламске државе у северном и западном Ираку. На тај начин Ирак је постао пропала држава. Шиити, Kурди, Јазиди, Асирци, хришћани и умерени сунити масакрирани су од џихадиста у северном, западном и централном Ираку. У градовима Мосул, Kиркук и Нинива, који су пали под контролу бораца ИСИС, сви немуслимани су силовани, мучени и убијани, а антиквитети од непроцењиве вредности уништавани и пљачкани.

reuters-iracki-vojnik-granatira-polozaje-islamske-drzave-u-faludzi_14645938337

 

 

 

Њузвик

1 КОМЕНТАР

 1. Вештицу хилари дефинитивно треба спалити на ломачи,али сви амерички председници и амерички народ изманипулисан пропагандом су окорели фашисти.
  Само пример Јапана 1945 на Нагасаки су амерички фашисти бацили атомску бомбу од чак
  4 тоне и она истог момента убила 75.000 људи а 80.000 људи је касније умрло од последица
  атомске бомбе( ја сам овог лета био у Јапану и те музеје А бомбама све видео) Нагасаки је мали град али ме је копкало питање зашто је сав окружен планинама? Враћају се возом ка Токију из Нагасакија али супротном правцу био сам и у Хирошими и пошто је Хирошима исто окружена планинама –што значи да су амерички фашисти бирали те градове да би било што више људских жртава.Дан после бачене атомске бомбе на Нагасаки Јапански цар је потписао
  капитулацију али то није спречило америчке фашисте за нови крвави пир.12 дана после Нагасакија и 11 по капитулацији Јапана монструми су бацили атомску бомбу на Хирошиму
  Одмах је умрло 170.000 људи а преко 200.000 је преминуло од последица атомске бомбе.
  ( Хирошима је 1945 а и сада је много већа од Нагасакија )

ПОСТАВИ ОДГОВОР

*