Бетин портал под ДДоС нападима

0

Бетин портал већ неколико дана не ради како треба, а разлог томе су, како наводе у новинској агенцији, учестали ДДоС напади са неколико сервера.

За неупућене, ДДоС (Дистрибутед Дениал-оф-Сервице) су напади са некада и више хиљада рачунара, који имају за циљ да доведу до преоптерећења сервера, мреже или неког другог дела инфраструктуре и тако онемогуће приступ њиховим корисницима.

ДДоС нападе је тешко спречити, преживели су тест времена, јефтино се могу изнајмити и могу имати дугорочне и разорне последице.

Модерни ДДоС напади генеришу огромне количине саобраћаја помоћу ботова (ботнет). Ботови представљају мрежу рачунара који су заражени малициозним софтвером због чега хакер има контролу над њима са удаљене локације. Заражени рачунари раде сасвим нормално највећи део времена, осим када им се зада команда да спамују мету. Kада приме команду, сви рачунари у мрежи крећу са слањем тачно одређене врсте интернет саобраћаја ка тачно одређеној мети. Са изграђеном мрежом ботова, ДДоС нападе је много лакше извести, а одбрана је тешко изводљива без претходне припреме и планирања.

аутор: ВВ
извор: Бета / ит-клиника.рс

ПОСТАВИ ОДГОВОР

*