БИЛ ГЕЈТС НАЈАВИО СВЕТСKУ KАТАСТРОФУ: За мање од годину дана биће УБИЈЕНО 30 МИЛИОНА ЉУДИ!

0

Међународна заједница треба да схвати да се што брже треба припремити за могућу светску пандемију, рекао је данас Бил Гејтс, оснивач Мајкрософта и филантроп на безбедносној конференцији у Минхену.

Наводећи као пример епидемију еболе у западној Африци 2014-2015, шпански грип 1918. године или могућност прављења вируса за „терористичке“ сврхе, Гејтс је оценио да је „вероватно“ да се догоди катастрофа на светском нивоу.

„Било да се појави у природи или у рукама терориста, епидемиолози кажу да патогена субстанца која се преноси у ваздуху и брзо шири може да усмрти 30 милиона људи за мање од годину дана“, рекао је Гејтс на годишњем скупу званичника светске дипломатије.

„Доста је вероватно да ће свет доживети такву једну епидемију за 10 до 15 година. Зато себе доводимо у опасност ако игноришемо везу између санитарне безбедности и међународне безбедности“, рекао је најбогатији човек на свету.

Гејтс је позвао државе да инвестирају у истраживање да би развили технологије којим може да се произведе вакцина за неколико месеци.

На крају је оснивач Мајкрософта позвао међународну заједницу да се припреми за пандемију истом озбиљношћу којом се припремала за нуклеарни напад другог Другог светског рата.

„Глобална цена припреме за пандемију процењује се на 3,4 милијарди долара годишње. Годишњи губици које би могла да изазове нека пандемија могли би да достигну 570 милијарди долара“, рекао је он.

 

 

Бета

ПОСТАВИ ОДГОВОР

*