Бил Гејтс: „Верујте ми, свет постаје све бољи, не гори“

0

Један од најбогатијих људи на свету Бил Гејтс је у недавном интервјуу изјавио да свет постаје боље место и поред бројних природних катастрофа и негативних догађаја који се дешавају на нашој планети.

Наводећи смањену стопу смртности деце и све већу заштиту коју земље пружају хомосексуалцима, Гејтс истиче да смо превише фокусирани на негативне вести због чега не примећујемо оне позитивне.

„Ови догађаји, колико год да су страшни, били су се у контексту већег, позитивног тренда. Све у свему, свет је бољи“, рекао је Гејтс.

Kао неке од позитивних дешавања о којима говори Гејтс наводи драстично мању стопу смртности деце до пет година. Kако додаје, број оваквих случајева је од 1990. преполовљен, чиме су спасени животи 122 милиона деце.

Све је мање оних који живе у сиромаштву, тај број је у последњих 28 година смањен за трећину, додаје он.

Kао трећи пример наводи огромно повећање броја деце која похађа основну школу широм света.

Закони који штите хомосексуалце усвојени су у 100 земаља, док се све већи број жена широм света налази на јавним функцијама.

Гејтс криви медије због због ширења песимизма. Људи више воле да читају лоше вести, што охрабрује организације да се фокусирају на негативне ствари, мисли Гејтс.

 

 

 

Б92

ПОСТАВИ ОДГОВОР

*