Бојанић: Говорим српским језиком и верник сам СПЦ

0

Опозициони предсједнички кандидат Младен Бојанић казао је да је кандидат ДПС-а Мило Ђукановић у страху, и то од најближих сарадника.

– Ђукановић се сад плаши најближих сарадника, он нема излазну стратегију. Његова стратегија је да уз државни апарат добије још коју годину власти, рекао је Бојанић у емисији “Начисто” на ТВ “Вијести”.

Упитан да прокоментарише оцјену Ђукановића да изгледа као „сирак тужни без иђе икога“, Бојанић је одговорио да је то од кандидата ДПС-а очекивано.

– Рециклирани говори, иста прича. Не може Ђукановић са својим понашањем представљати европски пут, казао је Бојанић.

Он је навео да ће све учинити да побиједи у првом кругу, а реална је и опција другог круга.

– Ово је почетак кампање, надам се да ће се ствари окренути током кампање, односно да ће Ђукановић губити подршку. Најискреније, волио бих да са Ђукановићем идем у други круг, да мора да долази на дебате, гдје бих могао да га раскринкам, истакао је Бојанић.

Он је поручио да нема никаквих проблема са лидерима странака које су га подржале, те да редовно комуницирају.

– Договор, од првог дана, јесте да ја водим кампању, дали су ми логистику, помажу ми и финансијски, казао је Бојанић, додајући да се много тога за кратко вријеме промијенило у опозицији.

Он је негирао медијске наводе да оснива странку.

– Не пада ми на памет да правим партију, хоћу да будем предсједник свих грађана, истиче Бојанић.

Упитан како се национално изјашњава, Бојанић је казао као Црногорац, а на питање који језик му је матерњи, одговорио је – српски.

– Вјерник сам Митрополије црногорско-приморске. Не идем редовно у цркву, али јесам вјерник, казао је Бојанић.

Он је додао да је очекивао подршку и од лидера Демоса Миодрага Лекића, те да је „на личној равни разочаран“.

Бојанић је поновио да је одлука о НАТО требало да се донесе на референдуму, додајући да улазак у тај војни савез није била добра одлука.

– Боље је и за НАТО да имају доброг партнера, него члана са дискутабилном подршком. Та одлука је морала да се донесе на референдуму, казао је опозициони предсједнички кандидат.

 

ИН4С

ПОСТАВИ ОДГОВОР

*