Бокан: Да ли су догађаји на Косову само представа за Србе?!

0

КАКВА ОСЕЋАЊА КОД ВАС ИЗАЗИВА ОВАЈ СНИМАК (одгледајте га пажљиво и покушајте да дате спонтани, брзи одговор)?

Језу?
Тугу?
Страх?
Неверицу?
Револт и гнев?
Збуњеност?
Забринутост?
Гнушање?
Одвратност и презир пред шиптарским кукавичким насртајем?

Или:
Равнодушност?
Тријумфализам (е, тако им је и требало)?
Убеђеност да је реч само о новом маркетиншком трику и ”спиновању” наше јавности од стране београдског режима (”срећне ти ране, јуначе, Ђурићу – ал шатро”, ”не копчамо се ми на леђима”, ”докле ће нас сматрати идиотима”…)?
Наслађивање у патњи ”Вучићевих људи”?
Осећање осветољубивости према српским властима изнад свега осталог?
Заборав да ове слике нису само за домаћу употребу, ко год да их је режирао или у њима учествовао, већ напротив? Да је ово потпуно изненађење за страну јавност (не, наравно, за њихове Службе, већ за гледаоце и конзументе медија)?

А можда и:
Осећање могућности новог почетка наше и руске одбране Косова и Метохије?
Дивљење због вештине српске стране да покаже ружно лице у црно обучених и насилних Шиптара и тако, макар на трен, преокрене став светске јавности и открије истину о Србима као обесправљеним жртвама (јер ако овако нешто доживљавају државни функционери иминистри – пред камерама – шта ли доживљавају тек остали Срби, онда кад камере нису укључене)?
Да је ово, у ствари, порука и изазов међународној јавности (не само Европској Комисији, као њиховом најнеобјективнијем и најмање релевантном делу) о очигледној и нескривеној угрожености Срба – без могућности алибија и приче о некаквом дијалогу? Уз показивање правог лица шиптарских терориста, који, овако, остају без изговора о наводној њиховој жељи ”за мирним решењем дипломатским средствима”?…
Заокрет званичне српске државне политике по косовском питању?
Почетак кажњавања Шиптара од стране њихових ментора, у промени њиховог начелног става и имиџа њихових штићеника?
Добар знак за будућност српског Косова?
Стварање приче о ”лошим момцима у црним униформама” којом се завршава ламент Запада пред страдањем ”невиних и беспомоћних Шиптара”? Дозвола и лукаво навођење шиптарске стране од стране страних обавештајаца са Запада да крену ”низ воду” и сами скоче у новоформирану бујицу чуђења и револта над тим ”у шта су се претворили ти ‘борци за слободу и демократију’ и ‘прогоњени и потлачени људи’”?
Радост што ће, можда, и самоуверени Шиптари ускоро осетити на себи и својој можи другачије став својих дојучерашњих заштитника (а ако не њих, онда оног дела слободног света предвођеног Путиновом Русијом)?
Шансу за коначни јасни прелазак српских власти под заштиту и окриље руске државне и војне дипломатије из јалове ”неутралности” (где се свима замерамо, а нико нас, такве, не подржава)? Почетак замерања само једној, оној нама дефинитивно ненаклоњеној и, чак, непријатељској страни?
”Дежа ви”, поновни и ничим изазвани прогон и страдање Срба?…

Какав је ваш одговор на ово питање из наслова?

 

Драгослав Бокан

Фејсбук

ПОСТАВИ ОДГОВОР

*