Бошко Обрадовић: „Вучић је шеф мафије!“

0

Председнички кандидат Двери Бошко Обрадовић рекао је у Kажипрсту да је „Александар Вучић шеф политичке мафије“ и да људи у Србији „не могу да живе као људи“.

Kако је рекао, у Србији људи умиру од глади и зиме, постоји спрега између правосуђа, политичара, банака и тајкуна, а огроман број грађана одлази из земље.

„Домаћи предузетник и пољопривредник нису препознати, ММФ налаже да смањимо плате и пензије, банке деру кожу, а ми се више ништа не питамо у сопственој земљи“, каже он.

Обрадовић је рекао да верује у победу на изборима и да ће бити председник „са иницијативом“ и да ће основати антикорупцијски тим и покренути иницијативу за закон о испитивању порекла имовине.

На питање зашто се не би фокусирао на „тимове“ који већ имају тај задатак, односно постојећа тела за борбу против корупције, Обрадовић је рекао да је њих практично расформирао лидер СНС.

„Тиме се нико не бави. Он је шеф политичке мафије, заједно са браћом и кумовима, и он организује оно што чини велику пљачку народа и државе“, рекао је Обрадовић.

Лидер Двери је рекао да је већ предао део документације која, како тврди, доказује како банке корумпирају судове у Србији – премијеру и министарки правде, али да се са тим ништа није десило. На питање зашто се не обрати надлежним органима, Обрадовић каже:

„Ми објављујемо јавно, обрачунавамо се јавно са политичком мафијом, а ја сам кандидат који је довољно храбар да укажем на спрегу тужилаца судија, полиције, банкара, политичара и свих оних који су нас пљачкали 27 година“, каже Обрадовић.

Обрадовић није конкретно одговорио на питање да ли би, узимајући у обзир раније ставове покрета Двери, ограничавао права грађана Србије, припадника сексуалних мањина, односно да ли би била одржана Парада поноса у Београду да је он председник.

Kандидат Двери је рекао да „сви имају загарантована права и да он као председник мора да их штити“, али да би се он залагао за породичне вредности.

„Не улазим ни у чију приватност, ја штитим сваког грађанина, јер сам ја и заштитник свих грађана као председник. Ја желим да нагласим важност породичних вредности. Желим фокус на мајчинству, да жене могу да покрену свој посао, да имају исту плату као мушкарци на истом радном месту, сада оне немају подршку државе да буду предузетнице, да ускладе мајчинство и каријеру“, каже Обрадовић.

Kако каже, не верује у истраживања јавног мњења и верује у пролазак у други круг. Уколико га буде, а Обрадовић не буде у њему, Двери не нуде никоме „бланко подршку“.

Такође, каже да „није расположен да буде у процесу промене Устава Србије, уколико је смисао само избацивање преамбуле у којој се говори о Kосову“.

„Устав има мањкавости, али је за његове промене потребан широк консензус“, каже Обрадовић.

Обрадовић истиче да би био „председник са иницијативом, који би враћао у Скупштину лоше законе, али и предлагао законска решења“.

„Пре свега је потребно поштовати уставна и законска овлашћења, али нема нигде забране да председник иницира закон о испитивању порекла имовине, да има свој став, да брани домаћу привреду и да буде против тајкуна и странаца који не плаћају порезе“, каже Обрадовић.

 

 

Б92

ПОСТАВИ ОДГОВОР

*