Бошњаци у Црној Гори: Његош је „највећи крвник Бошњака и ислама“!

0

Функционер Бошњачке странке, која је дала одлучујућа два гласа ДПС да са странкама Хрвата и Албанаца формира Владу у коју је јуче премијер Марковић невештом уценом позвао и Србе, Аднан Муховић назвао је Његоша „највећим крвником Бошњака и ислама“! На ову изјаву реаговао је једино председник БС Рафет Хусовић, извињавајући се грађанима Црне Горе.

– Нису Бошњаци неписмени да не знају ко је био Његош – казао је Муховић, председник Скупштине Петњица и одбора БС у том месту, тврдећи да је његово мишљење о Његошу доминантно у Бошњачкој странци.

– Да је тако показује и то што посланици БС нису прихватили Његошев рођендан као државни празник.

Он није пропустио прилику да предочи да више има Бошњака у тузланском региону него Црногораца у целом свету, али и недвосмислено шаљући поруку Милу Ђукановићу и премијеру Душку Марковићу, да ако дође до раскида коалиције ДПС и БС у Петњици, до тога може доћи и на државном нивоу.

Овам говору мржње супротставили су се ретки појединци. Власт „мудро ћути“, а у „ватру“ је јуче убачен лидер Бошњачке странке Рафет Хусовић.

– Вероватно је да су одређени чланови БС изјавама повредили осећања грађана или допринели подизању тензија, те се због тога, као председник БС извињавам грађанима Црне Горе. Апелујем на све чланове БС да се суздрже од коментара који могу допринети нарушавању грађанског карактера Црне Горе – казао је Хусовић.

ТУМАЧЕЊЕ ИЗВИЊЕЊА

Рафет Хусовић се није извинио због мојих изјава, јер оне представљају званичну политику странке. Он је желео да каже да сви треба да дају допринос јачању мултиетничког склада, односно да се извињава онима који се осећају повређенима из незнања – каже Муховић за „Новости“.

 

 

Вечерње новости

 

ПОСТАВИ ОДГОВОР

*