Брамерц: За Србе је негирање геноцида постало уобичајено!

0

После данашњег продужења санкција за око стоину Срба од стране председника Доналда Трампа за наводно подривање Резоулиције 1244 и Дејтонског мировног споразума, огласио се и председник Хашког Трибунала Серж Брамерц који је позвао Србију и Републику Српску да признају наводни геноцид у Сребреници.

Главни тужилац Хашког трибунал Серж Брамерц изјавио је да је негирање геноцида у Сребреници „постало уобичајено“, и да се треба надати да у Србији и Републици Српској званично признају да је у Сребреници извршен геноцид.

„Негирање геноцида је данас, на жалост, уобичајено. Оно чему се морамо надати у Србији и Републици Српској је да званично признају да је у Сребреници почињен геноцид“, рекао је Брамерц.

Наводећи да геноцид није питање о којем треба дискутовати, он је указао да власти у Србији и Републици Српској „морају имати части и храбрости да признају истину“.

То није потпуно решење, али тешко је видети да ће се тај проблем почети решавати и да ће почети право помирење ако се то и док се то не догоди“, навео је Брамерц.

Он је додао да је Хашки трибунал „само осудио појединце за злочине, укључујући за геноцид“, додавши да оптужени за геноцид воле да кажу да су „радили у име Србије“. На тај начин, како је оценио, они минимизирају властиту кривицу и покушавају створити „колективну кривицу“.

 

 

Восток

ПОСТАВИ ОДГОВОР

*