Чак 18.000 Срба се годишње жали на лекаре! Ево шта им смета

0

Лечење у државним болницама и домовима здравља ипак није немогућа мисија, а у то су нас уверили и наши суграђани

Притужбе на рачун лечења у државним институцијама свакодневно пристижу на адресу заштитника права осигураника. За годину дана више од 18 хиљада грађана затражило је помоћ ове институције.

Најчешће жалбе се односе на немогућност заказивања специјалистичких прегледа у државним здравственим институцијама. Иако су све притужбе углавном успешно решене, ипак је незанемарљив број оних који помоћ нису добили.
Тим поводом посетили смо два београдска Дома здравља да бисмо чули од наших суграђана колико су задовољни третманом и односом здравствених радника према њима.

ОК, знате да Еспресо има апликацију. Нисте знали да је од данас још боља!

Иако нису били расположени за фотографисање, мишљења су углавном позитивна.

– Задовољна сам како се здравствени радници односе према мени. Немам никакве замерке када је лечење код државног доктора у питању – рекла нам је једна суграђанка.
– Немам никаквих притужби на рачун здравствених радника. Никада нисам имао никаквих проблема – „као из топа“ нам је одговорио један суграђанин који је у чекаоници престоничког дома здравља чекао на преглед.
– Све је на месту, немам никакву замерку ако ме баш питате, а и да имам, не могу ништа да променим. Углавном немам негативних искустава. – речи су једног средовечног господина кога смо затекли испред дома здравља.
Међутим, колико год да били задовољни, ипак се нађу и по неки који и те како нису.

– Никако нисам задовољна. Гужве су превелике. За један упут чекам по три сата. Не могу да дођем до жељеног доктора. Незадовољна сам и опхођењем лекара и сестара. Све у свему, једна општа катастрофа. Већ одавно идем искључиво код лекара у приватној пракси. За моје паре добијем прави људски третман. – у даху нам је прокоментарисала једна госпођа.

Еспресо

ПОСТАВИ ОДГОВОР

*