Чанак: Бела куга се не спречава забраном абортуса, већ стварањем услова за бољи живот

Председнички кандидат ЛСВ-а Ненад Чанак оценио је да су жене у Србији мање запослене, имају ниже зараде од мушкараца и обављају послове који се не схватају озбиљно и који нису плаћени.

0

Он је у саопштењу навео да ситуација на тржишту рада никада није била гора и да послодавци питају младе жене да ли планирају трудноћу, док не желе да запосле старије жене.

„Бела куга се не спречава тако што се формирају савети за борбу против абортуса, него стварањем повољних услова за родитељство и бригу о деци. Не вршењем притиска на жене да рађају по сваку цену, већ разумевањем узрока који их у рађању спречавају“, рекао је Чанак.

„У Уставу Србије мора да пише да жена има право да одлучи о рађању детета, а не да свако има то право, јер онда то значи да могу одлучивати и држава и црква. Свака жена је власник свога тела“, навео је.

Он је рекао да и поред општег консензуса да је насиље неприхватљиво, у Србији због пропуста институција сваке године буде убијено неколико десетина жена.

„Као председник Србије даћу све од себе да ниједној жени у Србији никада не буде непријатно или се осети несигурно зато што је жена и да жене у Србији не трпе неправду“, рекао је Чанак.

ТАНЈУГ

ПОСТАВИ ОДГОВОР

*