Чанак: Дачић је пример модерног квислинга

0

Лидер Лиге социјалдемократа Војводине Ненад Чанак изјавио је данас да је председник Социјалистичке партије Србије и министар спољних послова Ивица Дачић пример модерног квислинга који без стида промовише туђе интересе и још их представља као патриотизам.

Према његовим речима, последњи провокаторски и хушкачки иступи Дачића који не крије да су му ближи интереси режима у Kремљу него јавни интерес грађана Србије, да нису трагични могли би се сврстати у непримерене новогодишње шале јер тешке увреде на рачун суседних држава уводе читав регион у стање ратне психозе.

– Да је у Србији била спроведена лустрација, за коју се ЛСВ најдоследније залагала, данас не бисмо дошли у ситуацију да нас Милошевићеви портпароли злочина поново свађају са суседима и хушкају на нове сукобе – наводи се у писму јавности које је потписао Чанак.

Због свега тога, истиче Чанак, ЛСВ очекује што скорију смену Ивице Дачића који је изгубио и последње остатке кредибилитета да у било чије име разговара са нашим и европским окружењем.

– Нико пристојан у свету са њим више не жели да разговара па не видимо како би он даље могао да врши своју дужност министра спољних послова – закључио је Чанак.

– Такође, позивамо још једном на усвајање Закона о лустрацији, а ако не по том, очекујемо да Ивица Дачић одговара по Kривичном законику Србије, због свега што је у прошлости радио, и пре и после 2000. године. Уверени смо да доказа још увек има довољно – нагласио је Чанак.

 

 

 

 

 

 

Блиц

ПОСТАВИ ОДГОВОР

*