Чеда: „Гласаћу за Јанковића!“- Јанковић: „Немој, молим те!“

0

Лидер ЛДП Чедомир Јовановић рекао је вечерас да ће на председничким изборима гласати за председничког кандидата Сашу Јанковића, мада сматра да је оно што Јанковић кандидује далеко од онога што је Србији потребно. С дрфуге стране, Јанковић позвао је лидера ЛДП Чедомира Јовановића да не гласа за њега.

„Никада нисам људима говорио како да гласају, увек сам кандидовао политику. Ти људи (чланови и симпатизери ЛДП) су послали поруку да желе да гласају за Сашу Јанковића. Ја ћу подржати. Али нећу никоме да држим лекције, нити да говорим како да гласа“, рекао је лидер Јовановић гостујући у Н1 Интервјуу.

На питање да ли то значи да ће подржати Сашу Јанковића, Јовановић је рекао да ће то изнети на председништву и да верује да ће то бити став странке.

„Та подршка се исказује тако што ћу ја гласати за њега, а странка ће донети одлуке како је увек доносила“, каже Јовановић.

Он, међутим, сматра да је оно што Јанковић кандидује далеко од онога што је земљи потребно.

Kако каже, разговарао је са Сашом Јанковићем прошле недеље као и са другим кандидатима за председника.

„Био је пристојан и ОK. Потпуно, али он је човек који другачије посматра политику“, каже Јовановић. Лидер ЛДП додаје да ће подржати људе који желе да дају глас Саши Јанковићу.

Он каже да је, као и део друштва, разочаран због пропуштене шансе.

Пре свега у чињеници и могућности да се договоримо око концепта који Вучић не жели. По свим тим питањима, сви они који се кандидују дају идентичне одговоре или их прећуткују. Не мислим да је случајно, мислим да је процена да не могу да добију кампању“, сматра Јовановић.

Јовановић каже да за њега ови избори нису „обарање руке“.

„Србија има озбиљне проблеме, на њих годинама не може да одговори. Незадовољство се материјализује у ономе што ради Вучић. Али се ту не може ставити тачка. Пре Вучића нису одговарали на та питања ни Тадић, ни Kоштуница. У овим изборима хтео сам да разговарамо о проблемима који су будућност земље“, каже Јовановић.

На питање да ли верује да ће постојати други круг избора, Јовановић каже:

„Не. Kако? Буџет Саше Јанковића је мањи од дневног буџета Вучића“.

С друге стране, кандидат за председника Србије Саша Јанковић позвао је лидера ЛДП Чедомира Јовановића да не гласа за њега.
Kако је написао на свом Твитер профилу, Јанковић је прочитао пажљиво оно што је Јовановић најави

“Јавно молим господина Јовановића који ме овако јавно ‘подржао’ да не гласа за мене. Хвала“, написао је Јанковић на тој друштвеној мрежи, преноси Б92.

 

 

Танјуг

ПОСТАВИ ОДГОВОР

*