Центар Руског географског друштва у Србији организује: Летњи еколошко-географски камп за студенте

0

Од 3. до 16. јула 2018. године Центар Руског географског друштва у Србији организују летњи еколошко-географски камп за студенте и друге младе људе из Србије и Руске федерације. Исти ће бити реализована на територији Србије (Бела Црква, Вршац, Београд, Нови Сад, Смедерево, Пожаревац, Брус, Крушевац, Александровац, Ниш, Куршумлија и Рашка). На Кампу ће боравити 40 учесника из Србије и Руске федерације.
Центар Руског географског друштва у Србији (ЦЕНТР РУССКОГО ГЕОГРАФИЧЕСКОГО ОБЩЕСТВА В СЕРБИИ) реализује бројне пројекте на територији Србије и Руске Федерације. Поред осталог посебну пажњу поклања развоју едукативних и социјалних програма за потребе студената и других младих људи из Србије и Руске Федерације. Међу значајнијим активностима истичу се:

– Године 2015. учешће студената из Србије на три волонтерска кампа на територији Руске Федерације, сваки у трајању од по 25 дана (острво Гогланд у Финском заливу и две локације у Јужном Сибиру – Ермак и Кизил Курагин).
– Године 2016. у периоду од 12. до 28. јула Организован је камп на Копаонику а уз учешће 17 студената и наставника Лењинградског државног универзитета и 20 студената Универзитета у Београду.
– Године 2017. студенти из Србије су били на теренској настави у Лењинградској и Псковској области са студентима Универзитета Пушкин.
Руско географско друштво (http://www.rgo.ru.) је једно од најстарих географских друштава на свету. Основано је указом цара Николаја I 1845. године и увек је имало прворазредни друштвени и национални значај. Новембра 2009. године, за Председника Руског географског друштва (РГД) изабран је Сергеј Кужегедович Шојгу, а формиран је и Савет покровитеља којим председава Председик Русије Владимир Владимирович Путин. Данас, у Русији и иностранству Руско географско друштво има око 20 000 чланова, а регионалне канцеларије су отворене у свих 85 региона Руске Федерације.

Центар Руског географског друштва у Србији званично је почео да ради 16. октобра 2016. године. Регистрација Центра у Србији представља подршку континуитета међусобне сарадње географа и свих људи добре воље из Србије и Руске Федерације. Детаљи о активностима Центра у Србији доступни су на http://geografija.org, http://geografija.org/osnivanje.php, http://geografija.org/projekti.php, http://geografija.org/dosadasnje-akcije.php ).

Центар Руског
географског друштва у Србији
др Мирољуб А. Милинчић, ред. проф
Универзитет у Београду – Географски факултет

ПОСТАВИ ОДГОВОР

*