ЧЕПУРИН: ЕУ и НАТО да се извине Ђурићу, Србији и Србима!

0

Руски амбасадор у Београду Александар Чепурин данас је истакао своја три става о јучерашњим дешавањима на Косову које је назвао „најездом у Косовској Митровици“.

– Три утиска о јучерашњој најезди у Косовској Митровици: 1. ужасна црна униформа, бахатост, претња оружјем, 2. јасно је да је Приштина деловала уз потпуну сагласност својих покровитеља, 3. Брисел је показао неспособност као посредник и гарант – написао је Чепурин на свом Твитеру.

Он је на овој друштвеној мрежи написао и да је присуствовао „интересантном брифингу“ код српског министра спољних послова Ивице Дачића за стране амбасадоре, на коме су прегледани јучерашњи снимци из Приштине и Косовске Митровице, уз коментар да „тај дивљачки чин и бахатост наоружаних бандита буквално поражавају“.

Руски амбасадор оценио је да међународна представништва (ЕУ и НАТО) апсолутно нису испунила своје обавезе.

– Приштина и ове структуре су дозволиле да наоружани косовски Албанци, кршећи сва правила, направе такав страшан безобразлук – да наоружани упадну у део КиМ који је насељен Србима. Требало би да се они за почетак барем дубоко извине господину Марку Ђурићу, српском народу и Србији – написао је Чепурин.

ПОСТАВИ ОДГОВОР

*