ЦГ/Медојевић: ДПС једини имао мотив и средства за „удар“, хитна суспензија Катнића!

0

У читавој овој противуставној, противзаконитој, криминалној, антидржавној и крајње опасној ујдурми око лажних терориста и лажног државног удара, приватни Ђуканивићев и партијски ДПС-ов тужилац је – поред гомиле неистина, јефтиних подметања, монтажа, конструкција – на Фројдовски подсвјестан начин изрекао и једну, додуше само једну истину: ради се о његовој тврдњи да иза овога, до сада невиђеног напада на демократски поредак, на слободну вољу грађана, на регуларне изборе и на сувереност ове земље стоји само једна партија и њен лидер, истакао је у реаговању на данашњу прес-конференцију Државног тужилаштва Небојша Медојевић, члан Предсједништва ДФ и лидер ПзП.

„То је у мору лажи којима смо запљуснути, једина изговорена истина. По свим до сада јавности доступним информацијама, а и на основу мојих додатних сазнања из извора у ЕУ и НАТО, иза ове бруке и незабиљежене срамоте за државу Црну Гору, највјероватније стоји ДПС и Мило Ђукановић лично!“, истакао је Медојевић.

Како је казао, само је Ђукановић и његов ДПС имао мотив, средства и прилику да направи овај злочин.

„ДПС је био свјестан да губи власт, и поред свих крађа, куповине бирача, корупције и уцјена. И само је ДПС имао мотив да се сабије излазност бирача опозиције, да изазове нападе и насиље, за које би оптужио ДФ, па да потом похапси лидере и забранио рад ДФ-а“, навео је он, додајући да само ДПС има ресурсе, кроз контролу служби безбједности и кроз сарадњу са Вучићем, да ангажује бившег команданта жандармерије и доушнике БИА и АНБ са задатком да глуме терористе и учествују у овој подметачини.

Према његовим ријечима, само је ДПС имао прилику, да ангажује Главног специјалног тужиоца Катнића, који је данима само сам водио ову „акцију“.

„Према мојим сазнањима, Катнић о овој акцији, коју је водио по Ђукановићевим инструкцијама, није данима обавјештавао чак нити ВДТ Ивицу Станковића, нити АНБ, као ни Управу полиције. Тек у петак 14. 10. око 17.00 часова, курир је донио Катнићев захтјев до АНБ-а, у коме се тражила њихова асистенција при хапшењу Дикића и осталих туриста из Србије и КИМ“, каже Медојевић.

Катнић, дакле, према ријечима лидера ПзП-а, све до тога трена о својим сазнајима да се организује група „наоружаних терориста“ са наводним циљем да 16. 10. пуцају на народ, да заузму Скупштину ЦГ и да ухапсе премијера није обавијестио ни АНБ нити Управу полиције!

„Када је министарка одбране од АНБ-а, а по захтјеву из НАТО, тражила званичну информацију о терористима и о покушају државног удара, шеф АНБ-а Перуничић је званично обавијестио министарку да они о томе немају никаква сазнања„, истакао је он.

По његовој оцјени, вјероватно је да је исту такву информацију НАТО добио и од Амбасаде САД, која тих дана није повећала степен безбједности, није затворила објекат и није дислоцирала дипломатско особље – што је уобичајена безбједносна рутина у случајевима стварне пријетње од тероризма. Како каже, посебно би то било очекивано да је било и чак и примисли о томе да се иза напада крије нека руска компонента. Амбасада САД је радила сасвим нормално, зато што су службе безбједности САД знале да од терориста и државног удара нема ништа.

Станковић да суспендује Катнића

Због оваквог поступања, опасног по темељне вриједности ове државе – као што су уставно поредак, фер и слободни озбори, слободно изражавање воље грађана, људска права, владавину права, мир и безбједност грађана – ВДТ Ивица Станковић би морао одмах да суспендује Милорада Катнића, и да против њега покрене кривичну истрагу, како би се дошло до истине о стварним налогодавцима, организаторима, финасијерима и извршиоцима овог тешког злочина против демократије и суверености ове државе, сматра Небојша Медојевић.

„Катнићу треба понудити споразум о признању кривице, ако прихвати да до детаља открије све околности о сусретима и договорима са Ђукановићем, и са лицима која су му направила сценарио за овај срамни чин спасавања голе власти Мила Ђукановића и ДПС-а, и спрјечавања слободног исказивања већинске воље грађана Црне Горе који желе промјене“, наводи функционер ДФ-а.

Катнић би, како каже, морао да саопшти имена лица која су направила дилове са Дикићем, Синђелићем и Велимировићем, и да саопшти како је и он сам, и под којим условима, пристао да буде дио ове завјере против демократије и Црне Горе.

„Чињеница да се АНБ званично оградио од Катнићеве акције, морала би да га добро забрине, јер је у овој акцији он сам преузео овлашћења других државних органа, и наредио је хапшења лица за која није имао никакве материјалне доказе. Држати таквог човјека на мјесту са таквим овлашћењима представља огромну пријетњу по стабилност земље. Због тога Станковић мора реаговати хитно, суспендовати Катнића и тако спријечити још веће штете по правни и политички поредак Црне Горе. На крају, сами износи које ће држава из буџета морати платити неосновано ухапшеним и оптуженим лицима биће астрономска, јер су те особе оптужене за најтежа кривична дјела, и то без икаквог материјалног доказа“, поручује Медојевић.

Према његовим ријечима, прва жртва овог скандала је већ пала, јер је Ђукановић под притиском споља, морао да се експресно повуче и да за мандатара предложи Душка Марковића.

„Државни тужилац, који је спреман да по наређењу диктатора и његове партије хапси без доказа, да измишља терористе и лажни државни удар, и да тако изборе учини нерегуларним – такав тужилац представља највећу пријетњу миру и правном поретку у свакој држави! Зато је на опозицији велика одговотност – да остане заједно, да не призна изборе, и да настави борбу за демократију и слободу, којих нема без фер и слободних избора“, закључује функционер ДФ-а и предсједник ПзП, Небојша Медојевић.

ИН4С

ПОСТАВИ ОДГОВОР

*