„ЦИА ме прати преко пејсмејкера“ Шешељ на своју одговорност напустио болницу

0

Војислав Шешељ оперисан је у четвртак ујутру у Институту за кардиоваскуларне болести „Дедиње“ где му је замењен пејсмејкер.

Упркос томе што је то била операција срца, истина рутинска, истог дана је изашао из болнице. Шешељ каже да је то урадио на сопствену одговорност јер нема времена да се излежава у болници, а на рачун своје интервенције одмах је кренуо да збија шале. Стручно је објаснио чему тачно служи уређај који сада носи у срцу и како се носи с тим што је то медицинско помагало произведено у САД, а не у Русији…

– Па, наравно да сам изашао одмах из болнице. Та операција за мене није била страшна, што би рекли моји Херцеговци: „Пала мува на међеда“. А и бројне обавезе су ме чекале – каже Шешељ.

Од доктора је захтевао да му објасне како ће изгледати цео ток операције и шта ће тачно да му уграде у срце пре него што им се темељно препустио.

– Темељно су ми погледали срце с аспекта функционисања две електроде које су у њему. Пошто су те две електроде сасвим добро постављене и ту нема никаквих проблема, оне су остављене у срцу. Мени је потом замењен апарат који се зове кардиовертер-дефибрилатор и уједно је у њега уграђен пејсмејкер. Тај уређај утиче на смањивање аритмије и тахикардије, а у случају превелике тахикардије изазива шокове који спречавау напрасну смрт. Пејсмејкер делује у случају изненадне срчане слабости кад се пали као мотор који појачава рад срца. У Холандији су ми прошли пут ставили немачки пејсмејкер, а сада су ми ставили неки амерички – препричава Шешељ.

Он потом констатује да би било логичније да су му уградили руски уређај у срце, али да то није било могуће.

– Нажалост, доктори нису располагали руском технологијом и тако су Американци ушли у моје срце. Они сада могу да ме прате преко сателита. У сваком тренутку уз помоћ тог сателита биће у могућности да лоцирају мој положај и да ме, кад их изнервирам и лоше причам о њима, гађају ракетом. Али шта сам могао да радим кад руског уређаја није било – нашалио се Шешељ.

АЛО

ПОСТАВИ ОДГОВОР

*