“CIA, snajka, CIA!”

0

U Srbiji se za mnogo godina ludila nakotilo raznog ološa – od onog koji se kao ološ rodio, do onog kome nije teško da postane ološ. Kao što su hipici na vlasti upropastili Evropu, tako su lažne patriote upropastile Srbiju. Nije važno da se seže mnogo u prošlost – važno je da se utvrdi princip po kome “rade” ti razni ološi.

Da se zadržimo na pokušaju vojnog puča u Turskoj.

Prvo: mnogi su se u Srbiji složili da bi dobro bilo da se tako nešto desi i ovde, ali da bude protiv NATO i Sjedinjenih država, a ne sa njima, i  da uspe. Međutim, ko to zagovara (pored onih koji to stvarno misle, ali i znaju da je nemoguće, jer Srbija nema niti Vojsku, niti Policiju)? Dakle, to zagovaraju muške patriote koje su izbegle vojni rok ili se ućute i pobegnu kada komunalci nekog prebijaju, srpske snajke koje se busaju u patriotske srpske grudi (ili silikone) i pozivaju na srpsku tradiciju, ali im se nekako omaknu golišave fotografije ili svoju maloletnu decu koriste za “muvanje frajera” po društvenim mrežama  – nijedna časna srpska majka neće dozvoliti da njeno maloletno dete bude na “izvol’te” ili da mu preko Fejsbuka izjavljuje ljubav; onda, oni koji su samo besni, ali bi taj bes mogli da kanališu i ka komšiji, zbog pola metra međe, isto kao i ka neprijatelju države – s tim da će se pre svetiti komšiji, nego što će primetiti neprijatelja države – liberalizam i sebičluk su učinili svoje i svako kao “gleda svoja posla”. Onda, puna je dijaspora patriota koji sa bezbedne udaljenosti i uz ogromnu pažnju da ne povrede zemlju domaćina koja treba da im dâ državljanstvo, kao nešto iz daleka umiruju savest, onda oni koji dok govore Srbija, misle u stvari na svoj lični interes, onda oni koji su na račun obezglavljenog stanovništva dobili veštačku glavu da njome ne misle, onda poludela omladina kojoj je dosta svega, ali niko da im kaže da bi i oni mogli nešto da urade, osim što izigravaju sajber revolucije i drve o poštenju i časti po kafanama, onda bivši pripadnici bivše vlasti, koji sada imaju naknadnu pamet i sve znaju, a dok su imali prilike nešto da urade, radili su isključivo protiv svoje države i protiv svih građana, a za račun tajkuna, besprizornih elita i prodanih duša u Vojsci i Policiji. Dakle, sve se završava na logoreji, a onda svako svojim poslom.

Drugo: srpsko junaštvo se ne uči u NATO kampovima, na Centralnoevropskom univerzitetu u Budimpešti ili na  Megatrendu u Srbiji (pandan Soroševoj budimpeštanskoj školi) ili u kvazilevičarskim (pozivanje na Tucovića i socijalizam) i kvazidesničarskim pokretima koji se samo množe u Srbiji. Srbija je nekoliko puta kroz vekove spasavala Evropu od raznih osvajačkih i pljačkaških najezdi. A Evropa je nekoliko puta kažnjavala Srbiju jer je bila hrabrija i bolja od nje sâme. Da li je razlika između nacionalizma i patriotizma važna u ovom trenutku, i ko su jedni, a ko drugi, i šta rade? U ovom trenutku, kampanju CIA protiv promene turskog kursa (sa atlantističkog na evroazijski), u Srbiji pomažu: nacionalisti, kvazinacionalisti i kvazipatriote (pored onih koje CIA plaća, pa moraju to da rade, to im je posao, ali oni ovde nisu važni). Važni su oni koji misle da rade jedno, a u stvari rade drugo. Nije uvek lako razaznati šta se stvarno krije iza nekog narativa ili paradigme, ali zato ima mnoštvo praktičnih primera koji mogu da ilustruju stanje stvari. Ko je sve u stanju da nesvesno ili besvesno pomogne CIA kampanji u Srbiji? (bilo kojoj CIA kampanji, pa i ovoj protiv Erdogana i blama koji im je napravio pre neki dan). Oni koji “pljuckaju” po CIA aktivnostima u Srbiji, patkicama ili po komunalcima su više nego dobrodošla pomoć – ti jadni, besvesni ljudi misle da rade nešto dobro, a ne razumeju princip po kome radi propaganda – za Atlantiste je i loša reklama dobra reklama, pa tako, srpske kvazipatriote postaju dobrovoljni korisni idioti CIA delovanja u Srbiji. Umesto da svoj bes zbog okupacije zemlje usmere na neke korisne aktivnosti, oni sede na Fejsbuku i bune se protiv CIA i njenih zvaničnih zaposlenika ovde, a ne razumeju da sâmi postaju nezvanični zaposlenici CIA, i to besplatno. Kao, sarkastični su. A, u stvari, glupi su.

Treće: kako velike srpske “patriote” misle da žive u Evroaziji, ako mrze Muslimane, pre svega Turke? Pola Evroazije su narodi koji poštuju Islam. Da li planiraju da ratuju protiv Muslimana da im najzad pokažu?! Da li bi im takva kratkovidost u Evroaziji bila dozvoljena? Šta to govori o njima kao pravoslavnim vernicima?!To je neka teška hipokrizija. Simbolično ili ne, Turska je država koja se, pored Rusije, proteže preko Evrope do Azije. Bosfor. Zatvaranje mostova na Bosforu je bilo više nego simbolično pre neki dan, kada su američki agenti, što iz mreže islamističkog klerika Fetulaha Gilena, što iz američke ambasade u Turskoj, pravili puč. Ali, nije uspelo. Niti će ikada uspeti. Evroazija je prirodna tvorevina, Evropska unija veštačka. Možda je Robert Šuman i imao neke časne namere kada je smišljao recept za ujedinjenje evropskih naroda, pre svega Francuza i Nemaca, da prestanu više da ratuju oko Alzasa i Lotaringije, ali kada se CIA dokopa neke ideje, sve se pretvara u krvavi cirkus. Da je tako, svedoči i prisustvo američkih zvaničnika na svakom važnijem sastanku EU. Šta će oni tamo? Ko ih je zvao? Ili mogu i nepozvani da dođu? Jel ima, možda, u Srbiji, neki srpski zvaničnik da im kaže da idu odakle su došli i da gledaju svoja posla kod svoje kuće? Ali, gde im je kuća? Oteli su je od Indijanaca. A gde im je kuća pre toga bila? U Evropi, ali su ih odande izbacili, jer nisu poštovali vrednosti evropskih društava i država. Tako su se našli zajedno oni koji su drugima otimali kuće (Amerikanci) i oni koje je Bog prognao kao nasilnike kojima ništa nije sveto (Jevreji) i sada oni zajedno kroje kapu čitavom svetu. Vrhunska vrednost je novac u velikim brojevima sa mnogo nula. Takvo relativizovanje i poništavanje svih drugih vrednosti, Srbi su dozvolili u svojoj državi. Sada su zbunjeni i malo se kao sećaju tradicije, a malo ih kao zavedu ove “nove vrednosti”. I, naravno da će ishod da bude ponovo neki cirkus – samoprozvane patriote pomažu nesvesno, ili još gore, besvesno, CIA kampanje u Srbiji, a prave patriote se čude i ispod ljudske časti im je da se upliću u te zavrzlame – a lažne patriote im još popuju. Pobeđuje onaj ko je bučniji. Diskretni heroji i dalje postoje, ali su oni otpadnici u ovom društvu – novom liberalnom srpskom društvu, koje će radije da optuži Erdogana da je sâm organizovao puč, da je isti kao Hitler, jer je to jedino “herojsko” delo koje takav “patriota” može da izvede. Da se najzad osveti Turcima za petsto godina robovanja i da ne primeti da pomaže tako svojim novim okupatorima, koji ionako nemaju kuću, nego lutaju okolo i uništavaju tuđe kuće.

Na današnji dan, pre 161 godinu, rođen je Živojin Mišić, veliki srpski vojskovođa i vojni strateg, čije se vojne doktrine izučavaju u svim ozbiljnim vojnim školama. Kada ga je Kralj poslao u Englesku, da štiti srpske interese, on je Vladiki Nikolaju rekao: “Na Zapadu su psi pušteni, a čovek je vezan”. Taj i takav Zapad, a ne neki drugi, stigao je i u Srbiju. Heroji su vezani, ili su u Hagu, ili dva metra pod zemljom ili negde-ko-zna-gde, dok su kerovi i keruše pušteni s lanca i pomažu (besvesno) CIA kampanje. Možda misle da rade nešto dobro kada prozivaju CIA poslušnike, ali ne rade ništa dobro, nego se spuštaju na nivo rialiti programa i španskih serija, a to je daleko od srpskog dostojanstva. Što ih pre napusti egocentrično manijačenje i jurnjava za ličnom koristi od nečega ili nekoga, biće im lakše da se sastave i sa sobom i sa drugima, koji misle da ovo nije američka ili engleska prćija, nego stara, jedna od najstarijih i najčasnijih država. Onda će stvarno moći urade nešto, umesto što bez mozga pomažu okupatorima.m i sa drugima, koji misle da ovo nije američka ili engleska prćija, nego stara, jedna od najstarijih i najčasnijih država. Onda će stvarno moći urade nešto, umesto što bez mozga pomažu atlantističkim okupatorima.

Izvor: Katehon

POSTAVI ODGOVOR

*