ЧИСТКА У РУСИЈИ: Путин сменио осам генерала!

0

Председник Русије Владимир Путин издао је указ о смењивању осам генерала у Министарству унутрашњих послова, Министарству за ванредне ситуације и Истражном комитету Русије, саопштено је на званичном сајту Правне службе за информисање те земље.

Са функције је смењен заменик шефа Главне управе за безбедност генерал-мајор Виталиј Фролов. У истом ресору дужности је ослобођен генерал-мајор Дмитриј Шершаков, а смењен је и руководилац Истражног комитета Русије за Тамбовску област генерал-мајор Александар Тисковски.

Академија за управљање Министарства унутрашњих послова остала је без заменика начелника генерал-потпоручника Василија Бикадорова, а у том министарству смењени су и генерал-мајор Алексеј Лаушкин и пуковник Олег Правосуд, који је био начелник Одељења за материјално-техничку и медицинску заштиту Министарства унутрашњих послова, пренео је Спутник.

Међу службеницима у Министарству унутрашњих послова смењени су и заменик министра унутрашњих послова за Башкортостан Вјачеслав Андрејев и начелник Главне управе за Краснојарски крај Вадим Антонов.

Смењени су и главни тужиоци Самарске области и Ставропољског краја Мурат Кабалојев и Јуриј Туригин.

Вечерње Новости

ПОСТАВИ ОДГОВОР

*