Црногорско држављанство шефу криминалног клана

0

Тељман Исмаилов, некадашњи власник Черкизовске пијаце, смјештене тик уз познати московски хотелски комплекс Измаилово, добио је недавно црногорско држављанство, наводи портал МК.РУ.

За Тељманом Исмаиловим, рођеним прије 62 године у Азербејџану, већ неко вријеме на снази је међународна потјерница, због оптужби за организацију ликвидације 8-оро лица, која су му сметала приликом преузимања Черкизовске пијаце. Његова браћа су такође осумњичена за припадност криминалном клану који он предводи – Вагиф Исмаилов је у бјекству, а Рафик је на одслужењу 13-тогодишње затворске казне у Русији.

Портал МК.РУ такође наводи да ће црногорско држављанство додатно отежати привођење правди Тељмана Исмаилова.

Поводом вијести да је Исмаилов добио црногорско држављанство огласио се и његов адвокат који је рекао да не располаже том информацијом, те је потврдио да се његов клијент није одрекао руског држављанства.

Не могу да прокоментаришем ту вијест, немам ту информацију. Било како било, он је и даље држављанин Руске Федерације, а према законодавству, он има право да добије и држављанство неке друге земље“, рекао је Исмаиловљев адвокат, пренио је Спутњик.

Спутник

ПОСТАВИ ОДГОВОР

*