Чудесно јављање Пресвете Богородице у Украјини

0

На Васкрс 1985. године у граду Љвов ( СССР/Украјина ) служио је у Саборном храму Пресвете Богородице митрополит Јован. Народа је било око 200 душа. Присутан је био начелник милиције Иљатек у граду. Међу вернима је било много неизлечивих болесника од рака, инвалида и слепих, када се одједном у прозорском опкну појавила светлост као сунчеви зраци, а затим се постепено формирао лик, у коме су препознали Богородицу. Одушевљени народ је почео гласно да се моли, тражећи помоћ. Видећи лик Богоородице на прозорском стаклу, народ се са спољне стране трудио да уђе у цркву, узносећи гласне молитве. Власти града Љвова су молиле народ да се разиђу својим кућама и да се умире.

При томе је Богородица проговорила: “Молите се и кајте се за своје грехове, јер је остало још мало времена, приближавала се беда, ватрена суша, глад, помор и друге невоље. Не слушајте оне који говоре да ће да буде мир; иде страшан рат; народ ће бежати на исток, али одатле се неће вратити. После ових невоља наступиће Страшни Божји Суд на коме ће Исус Христос судити онима који се нису покајали и осудиће их на вечне муке. Покајте се, а који нису крштени ја Вас Крштавам.“ Богородица је при томе узела воду из чаше која је стајала у цркви и руком, попрскала оне који су се молили, рекавши: “У име мога Сина Исуса Христа , покајте се и молите се, јер је остало још мало времена. Ви имате уши а не чујете, имате очи а не видите. Ја се молим Сину свом да Вас помилује, а Ви се не кајете и не молите., Журите док није касно. Сви непокајани грешници биће кажњени а за праведне Господ ће створити нови живот“.

Док је Света Богородица говорила, исцелило се доста болесних од рака, а Јелена Чарнишова, којој је доктор рекао да се не нада да ће оздравити, била је исцељена. Доктор је стајао ту и био је као окамењен. Ту је исто био и инвалид без руке који се усрдно молио. Како је била посрамљена светлост науке, када је овај инвалид ушао у храм без руке а изашао из храма са обе руке. Виђење Пресвете Богородице и исцељења су трајала три и по недеље, а народ је дању и ноћу био присутан, све док је виђење трајало.

Ово писмо добио је Отац Тадеј у Руском манастиру на маслинској гори крај Јерусалима.

Преписано из књиге „Просвети нас Господе“.
Приредио старешина манастира Павловац
Јеромонах Максим Петровић.

Мој кутак

ПОСТАВИ ОДГОВОР

*