ЧУДО НА СВЕТОГ ИЛИЈУ: Погледајте шта се десило пре две године у манастиру Бошњани

0

Више од стотину верника у манастиру Бошњани код Варварина 2. августа 2016. године сведочило је тренутку када су из очију на чудотворним иконама Светог Луке и Светог Алексеја Царевића Романова потекле мироточиве сузе, док се манастиром ширио специфичан мирис.

Ова несвакидашња појава, према речима свештеника и верских аналитичара, представља божју опомену, несрећу и страдање.

Верски публициста Владимир Димитријевић објашњава да мироточење икона значи да Бог и свеци брину о људима, шаљући им поруке.

„Ако мироточи обилно са различитих места на икони, попут руку Христа или светих, оно може означавати милост божју и радосне догађаје. Ако тече у виду суза, оно може да означава близину страдања и догађаје који ће све потрести“, додао је.

И у једном и у другом случају то су опомене и позиви на духовно буђење, указивање на чињеницу да све што чинимо и што јесмо, чинимо и јесмо у божјем присуству, наводи Димитријевић.

Протођакон Љубомир Ранковић истиче да је тешко објаснити зашто иконе плачу, јер то само Бог зна.

“Када физички мртва ствар пројави живо дејство, попут суза, то може бити само божје дело. Плач је знак туге и долазак жалости, несреће, али и опомена од бога. Да се неко исцелио преко тих суза, онда би то била божја милост. С обзиром на то да ова порука није послата разговетно у виду писма или гласа, већ тајно, значи да морамо сачекати и видети шта ће се то догодити”, рекао је Ранковић.

Медији

ПОСТАВИ ОДГОВОР

*