Да ли Зока лети из СНС?

0

Београд – Председништво напредњака анализираће на наредној седници последње иступе Зоране Михајловић у јавности и размотрити њен будући статус у странци – сазнају „Новости“.

Иначе, незадовољство у СНС нагомилано честим „соло иступима“ Михајловићеве, ескалирало је након њених последњих прозивки на рачун странке, јер, како тврди, не подржава смену Вјерице Радете са места потпредседнице парламента, због твита поводом смрти Хатиџе Мехметовић.

Овим, последњим у низу „фаулова“, како нам преносе у СНС, потпредседница Владе и министарка грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре, показала је непоштовање, пре свега, према председнику странке Александру Вучићу, на чије је лично инсистирање и именована на ову функцију у Немањиној.

У врху напредњака шокирани су да Михајловићева, чији ангажман у Влади, како кажу, сигурно не би добио зелено светло на Главном одбору и у Председништву да није било подршке Вучића, на најгори могући начин узвраћа лидеру на поверењу које јој је указао.

Наши извори из СНС тврде да су чланови Председништва огорчени због константних јавних обрачуна Михајловићеве са сопственом странком и партијским колегама и да готово да нема високог страначког функционера са којим није ушла у клинч.

Овога пута чланица Председништва СНС отишла је и корак даље јер је практично својим ставовима о Радетином твиту „поклопила“ шефа државе и лидера странке. Наиме, Вучић се огласио поводом коментара посланице СРС, који је данима главна тема опозиције, и осудио Радетин поступак, чин назвао нељудским и што се тиче странке, ставио тачку на ту причу. То није било довољно Михајловићевој, која је након његове поруке, између осталог, изјавила да се „чује много речи, али је мало конкретних дела и нема смене Вјерице“. Након тога огласио се шеф Извршног одбора СНС Дарко Глишић који је отворено затражио санкције за непослушну министарку.

Сви њени ратови

Зорана Михајловић се недавно провукла кроз „иглене уши“ и сачувала позиције и у странци и у Влади, иако је ушла у отворен сукоб са премијерком Аном Брнабић, око хрватских геј сликовница. То није први пут да су избиле варнице између премијерке Брнабић и Михајловићеве, а потпредседница Владе улазила је у клинч и са министрима Зораном Ђорђевићем, Александром Вулином, Ивицом Дачићем, шефицом парламента Мајом Гојковић и функционером СПС Милутином Мркоњићем, против кога је написала и кривичну пријаву.

Новости

ПОСТАВИ ОДГОВОР

*