Дачић: Нико не спомиње да су Скопље, Епир,Улцињ на мапи „велике Албаније“

0

Министар спољних послова Ивица Дачић каже да је Београд за наставак дијалога са Приштином и да је срамотно што је прекинут због Рамуша Харадинаја
„Ми тражимо да се настави дијалог и мислимо да је срамотно што је прекинут дијалог због Харадинаја“, рекао је Дачић гостујући на ТВ Пинк.

Коментаришући то што је француски суд ослободио Рамуша Харадинаја он је рекао да би то исто било као да масовног убицу не изручите због непријатности приликом суђења.

„Није било пријатно ни Герингу у Нирнбергу па су судили. Коме је суђење пријатно. Овде је показано велико непоштовање према српским жртвама. Оне имају право на правду, као што се Србија односи према другим жртвама других народа“, нагласио је министар.

То што се у последње време говори о стварању „велике Албаније“ Дачић каже да косовска влада има уговор са агенцијом која се бави лобирањем у Америци за њихове интересе.

„Ово није случајно. Нису они толико храбри да говоре о „великој Албанији“. Интересантно је помињу Косово и Прешевску долину, а не помињу Скопље, Епир, Улцињ. То је све на мапи велике Албаније“, закључио је Дачић.

Танјуг

ПОСТАВИ ОДГОВОР

*