ДАЧИЋ: Преко Курца су хтели у Интерпол, тако, преко чега су хтели, тако су и прошли!

0

Шеф дипоматије Србије Ивица Дачић изјавио је на конференцији за новинаре у Београдуда је данашња победа Србије показатељ да се на силу и без договора са Србијом не може ништа.

„На силу се не може ништа, лепо сам им рекао немојте да се пријављујете да се не брукате, доживећете дебакл. Па нека објасне свом народу сада ову срамоту. Није им помогао ни Курц, преко кога су хтели у Интерпол, тако преко чега су хтели, тако су и прошли. Лепо сам и њему рекао – ти си паметан човек, што си на страни губитника? Можда ће Вучић да заборави, али ја нећу. Мораће да објасне Србима зашто су гласали за Косово у Интерполу. Ко то каже, ко то лаже, Србија је мала? Показало се на овоме да ипак није тако“, оштро је подвукао Дачић.
Додао је и да не може да се не радује, јер зна против кога смо се борили.

„Ово је победа међународног права, они морају да се врате у ред. Да решимо наш проблем, па да идемо даље ако је у питању неки статус, а не да мисле да је све готово и да ћемо да им аплаудирамо. Они су на седницу ушли у униформама. Што се мене тиче, они су доживели дебакл. Честитам и МИП и МУП, колеги Стефановићу који је на лицу места трпео велике притиске, председнику Вучићу зато што нас је подржавао“, завршио је он.

 

Агенције

ПОСТАВИ ОДГОВОР

*