Дачић: Сви који су волели Тита да гласају за нас

0

На изборима за Београд не смеју да победе странке које не могу да гарантују стабилност и Београда и Србије, рекао је данас председник СПС Ивица Дачић на изборној конвенцији листе СПС-ЈС.

Он је истовремено имао поруку за председника СНС Александра Вучића:

„Желим свом драгом пријатељу Александру Вучићу да поручим у једној реченици – да води рачуна о онима који су у његовој коалицији. За нас не треба да брине, јер све док радимо у интересу Србије бићемо уз тебе, драги Александре. Зато смо те подржали на председничким изборима, зато смо сада у коалицији с тобом, због Србије. Зато ћемо и после ових избора бити у коалицији, јер смо поносни на све сто смо урадили заједно“ поручио је Дачић.

Београд је центар Србије, и зато је важно, истакао је Дачић, да и главни град буде стабилан, а то не може да обезбеди онај ко се залаже за независно Косово, који каже да је Република Српска геноцидна творевина, који се одричу Русије…

„Ђилас је избацио Јеремића, Тадић и Шутановац су подржавали Сашу Јанковића, Тадић је за њих говорио да су жути лопови, не знам сад ко је ту лопов, Шапић био са Ђиласом, а сад су на две листе“, рекао је лидер СПС и додао да је колаиција СПС-ЈС сигуран избор.

Дачић је подсетио на активности које је имао као министар спољних послова, да је био на седници СБ УН о КиМ; да је приређена изложба о Јасеновцу у седишту УН, да се срео са америчким државним секретаром Рексом Тилерсоном, био на састанку у Софији са миснистрима спољних послова ЕУ….и истакао да се свуда борио за Србију.

Приметио је да сви ћуте овде на то што је Бурунди повукао признање Косова, док у Приштини на неко признање – праве спектакл.

„Ми Срби смо чудан народ. Али, шта треба да кажем? Да нећу да радим више на томе да се ‘одпризнају’ признања Косова? То од нас социјалиста никада нећете да чујете“, рекао је Дачић.

Извинио се што није био ту да помогне листу, али је приметио да је радио за Србију, те да је „то ваљда једно те исто, пошто је СПС државотворна партија“.

„Како ја водим спољну политику, јасно, чврсто и одлучно, тако и ви да водите град Београд. Ми социјалисти заједно са ЈС никада нисмо били издајници – нема предаје“, додао је.

Потребна је, каже, јасна политика пута ка ЕУ, али не уцењивачка политика, као што је неприхватљиво и да водимо антируску политику зарад уласка у ЕУ.

„Да издамо КиМ је неприхватљиво, као ни Републику Српску, јер је њу створио Слободан Милошевић Дејтонским споразумом“, казао је Дачић.

Изнео је и да су све што је у Београду изграђено изградили комунисти и социјалисти и навео да је циљ њихове коалиције Београд са више радних места, социјалне правде, да периферија буде као и центар, безбедан град са перспективом за младе, да буде повезан са светом. . .

„Зато је за нас Београд центар света“, рекао је лидер СПС и позвао све који су „волели Тита, волели Слобу“ и њега и Драгана Марковића Палму да гласају за листу број три.

„Ја сам гаранција за одговоран, јасан и сугуран пут којим ће се водити и држава, али и град Београд“, уверен је Дачић.

Београд припада свима нама, и није Београђанин лична карта, Београђанин је начин живота, рекао је Александар Антић, први на листи.

Он је захвалио свима који су учествовали у ономе што је урађено у Београду, а што је, додао је, на понос целе Србије.

„Београд је и град солидарности с особама са инвалидитетом, са најстаријим суграђанима, подршка је онима са најнижими пензијама, онима којима треба заштита уз помоћ паник тастера, то су све наши приоритети“, поручио је Антић.

Београд је и град младих које желимо да задржимо у будућности, учинићемо да се деца више радајју, помоћи ћемо финансијски вртиће, додао је.

„Наш Београд је наш центар света и дајте да сви заједно убацимо једну тројку за Београд“, поручио је Антић у складу са мотом своје кампање.

„Дачићу посебно честитам на једној сјајној ствари, Бурудни је повукао признање и то је доказ да се вреди борити и да некада борба даје резултате“ додао је.

Драган Марковић Палма вечерас је посебно захвалио Дачићу што је 2008. заједно с њим донео важну одлуку од које је, како је рекао, све почело.

„Све је од нас почело. Да 2008. нисмо донели одлуку да се направи проевропска влада, не би било ни нових радних места, не би била ни близу ЕУ“, рекао је Палма, приметивши да неки не желе о томе да говоре.

Ми, додао је, међутим, морамо да говоримо, јер је наша коалиција то урадила, коалиција – СПС Ивице Дачића и Јединствена Србија Драгана Марковића Палме, и видећете да ћемо ми бити велико изненађење 4. марта, јер имамо најбољи програм.

„Ми смо наумили да реализујемо програм који се зове социјална правда и ова коалиција више никад неће дозволити да се нешто смањује у Србији, плате и пензије морају да се повећају“, поручио је Марковић.

Додао је и да треба да бринемо о породицама, како да се изборимо с белом кугом, јер се, каже боји да ће Срби у Србији постати мањина…

„Да се боримо за децентарализацију, јер каква везе имају Лазаревац и Младеновац са Београдом сем таблица, а кад се дезентрализују, биће више пара и већа права.

„Имамо велику конкуренцију. Која, бре, конкуренција? Они који су изгубили Косово нешто нас критикују. Ова наша листа је као тројка у кошарци, дакле 4. марта тројка и побеђујемо“.

Он је оценио и да је Дачић „најбољи министар спољних послова свих времена“.

Танјуг

 

 

ПОСТАВИ ОДГОВОР

*