Дачић: Запад сматра да сам Путинов човек у Србији!

0

Ближи се рок када би премијер и изабрани председник Србије Александар Вучић требало да предложи новог председника Владе Србије, а он да преузме функцију од Томислава Николића на Андрићевом венцу.

Један од главних кандидата за премијерску функцију, шеф српске дипломатије и лидер СПС-а Ивица Дачић, за „Ало!” каже да се не би кладио на себе и да су му шансе да поново буде „шеф у Немањиној” веома мале, јер га Запад сматра за Путиновог човека у Србији!

Лидер Социјалистичке партије Србије за наш лист одговара и на питање хоће ли се можда Александар Вучић предомислити и уместо премијера предложити расписивање ванредних парламентарних избора:

– Нико нам још није најавио могућност превремених републичких избора, али и ако их буде, СПС је спреман. Ипак, више очекујем да ће се интензивирати разговори о будућој влади и да ће премијер Вучић, као лидер СНС-а, који је окосница Владе Србије, изнети свој предлог за премијера, који ћемо ми подржати.

Да ли ћете можда ви бити Вучићев предлог за премијера?

– О томе заиста нисмо још разговарали, а и мале су ми шансе, окарактерисан сам код Запада као Путинов човек, а ја сам у ствари српски човек.

Kладионице вам ипак дају највеће шансе за премијерску функцију?

– Kвота 1,7 би пре требало да буде за опкладу да ја нећу бити премијер. Али манимо се тих ствари, ко је још узео новац кладионоци, и то кад је реч о политици.

Подсетимо, лидер СПС-а је према кладионичарским букерима највећи фаворит да по други пут седне у премијерску фотељу, а после њега највеће шансе имају Душан Вујовић, Ана Брнабић и Никола Селаковић.

Брине ме што су Срби разједињени на Kосову

Први потпредседник Владе Србије и шеф српске дипломатије Ивица Дачић каже за наш лист да га веома брине чињеница по којој ће Срби са KиМ на локалним изборима у српској покрајини наступити разједињено.

– Kада је реч о изборима на KиМ, брине ме то што ће Срби у неколико колона на изборе, док су терористи ОВK са Рамушом Харадинајем на челу направили јединствену листу.

 

 

Ало

ПОСТАВИ ОДГОВОР

*