Danijel Igrec: „Blago majci koja Savu rodi i Srbima dok ih Sava vodi“

0

Pre mnogo vekova rođeno je dete kome su njegovi roditelji dali ime Rastko. Niko tada nije ni slutio da će to dete postati utemeljitelj srpske državnosti, kulture i duhovnosti.

Rastko Nemanjić, postao je simbol srpskog nepokleka, duhovni otac srpske nacije koji je svom narodu u amanet ostavio večni ideal i princip življenja – Svetosavlje kao najčistiji izraz Hristovog Pravoslavlja.

U svim presudnim istorijskim trenucima molitve Svetoga Save bile su uz srpski narod. Da nije imao zaštitu svog najmilijeg svetitelja srpski narod ne bi preživeo sve istorijske bure i mnoga teška iskušenja.

Svedoci smo da se danas lik i delo Svetoga Save najbrutalnije demonizuju i isteruju upravo iz izvorno srpskih zemalja, sa teritorija njegove očevine. Tako smo i danas sa žalošću primili vest da je u pozapadnjačenoj montenegrinskoj Crnoj Gori veštačka CPG praznik Svetoga Save izbacila čak i iz crkvenog kalendara.

Ali što je više progona i nasrtaja na Svetosavlje ono sve više i više jača u srpskom narodu. I nastaviće da jača sve dok Srbin ne oslobodi i poslednji pedalj Svetosavske Otadžbine.

„Blago majci koja Savu rodi i Srbima dok ih Sava vodi!“

Mr Danijel Igrec

Patriot

POSTAVI ODGOVOR

*