Деда који је нокаутирао Драгославића: Јурила су ме четворица, сигурно нису хтели да ме пољубе – Нисам члан ни једне странке!

0

Екипа портала Еспресо је разговарала са Страхињом Р. који је Марка Драгославића ударио песницом у главу после вербалног окршаја

Након окончања још једне блокаде радова на Тргу Републике дошло је до инцидента у близини Народног позоришта. Kако се могло видети на снимцима објављеним на друштвеним мрежама, старији господин је ударио песницом у главу Марка Драгославића, члана Народне странке.

На Драгославовићевом Твитер профилу убрзо након инцидента објављен је снимак на коме се види тренутак када га старији пролазник удара, а он пада преко металне ограде и остаје да лежи, док пролазник почиње да бежи.

Драгославић је уз снимак написао: „Песницом у главу, СНС батинаш! Прво ми је опсовао мајку! Kада сам пришао да га питам зашто је то урадио, СНС батинаш ме је песницом ударио у главу!“

Нешто касније објављен је још један снимак из другог угла, на коме се види поменути сукоб и чује низ увреда између Драгославића и старијег човека, који у једној руци држи кесе.

„Ајде лечи се“, говорио је Драгославић пролазнику док се он удаљавао, да би се затим вратио и кренуо ка Дргаославићу руком, на шта га је он питао „где ћеш том ручицом“.

Човек опет одлази, док Драгославић с још једним момком иде за њиим и упућује псовку „“Јеем те, у уста те јеем, пу, црко дабогда“, а старији човек му на то одговара „пзда ти материна“. Драгославић затим опет креће ка њему са питањем „коме пзда материна“, а онда добија ударац песницом у главу.

Екипа Еспреса пронашла је старијиг господина са снимка, Страхињу Р. (68), који је у разговору за наш портал испричао своју верзију догађаја.

Наиме, Страхиња нам је рекао да је поводом инцидента који се јуче одиграо дао изјаву у полицијској станици, да је на лицу места интервенисала и Хитна помоћ, као и да му је криво што је до инцидента уопште и дошло.

  • Био сам код обућара, па затим свратио до пекаре. Пролазио сам поред Трга када сам видео Симу Спасића и чуо да преко мегафона каже: „Срамота је шта раде због жртава на Kосову“. Пришао сам му, потапшао га по рамену и рекао му да има право, зато што је мој рођени брат, сада ће 20 година откад је преминуо, због такве ситуације умро у 47. години – обајшњава наш саговорник и додаје:
  • Тада сам се окренуо и приметио да ме неки дечко слика телефоном. Упитао сам га зашто то ради, али он није хтео да ми одговори. Овај други с наочарима што је био с њим, рекао ми је, „а што да те не слика“. Ја сам им рекао да није дозвљено сликање, ако ја не дозволим. Да сам знао ко су и шта су, само бих продужио, да избегнем такве ствари, па мени ово не треба. Затим је почела свађа. Псовали су ме, да не понаваљам шта су све изговорили, ја сам рекао „пиз*а ти материна“. Kренуо сам, хтео сам да одем, али они су кренули за мном. Шта сам друго могао да очекујем него да ће да ме бију? Kада сам се окренуо, он ме је пљуно, па опет кренуо с псовкама, а онда сам опет кренуо да идем. Kада сам се опет окренуо ка њима, испружио сам руку и ударио га, и он је више театрално пао, него од ударца. Погледајте моју руку, нема ничега – каже Страхиња.

Напомиње да није тренирао бокс, нити му је била намера да било кога повреди, већ да се само бранио.

  • Био сам у страху и реаговао. Та ограда није била ни причвршћена, лако је пала. Ја сам након што сам га ударио почео да бежим, да јурим, а они су кренули да трче за мном и да ме снимају и даље. Бежао сам, јер сигуно нису хтели да ме пољубе и загрле. Њих четворица су ме ухватили на самом ћошку позоришта. Појавио се један момак који је викнуо да ме пусте, представио се као полицајац и они су стали. Затим се појавио инспектор, рекао мени да седнем и нешто причао с њима. Убрзо је дошла и Хитна помоћ, која је прегледала овог дечка што сам га ударио. Ја сам питао полицију да ли смем да му приђем да се извиним, јер ми је било криво, те ствари ме уопште не занимају, али тај момак, Марко, је само одмахнуо руком, а Бастаћ, који је такође трчао за мном када сам почео да бежим, рекао ми је „довољно си већ урадио“.

С обзиром на то да се на друштвеним мрежама појавила информација да је Страхиња члан Српске напредне странке, питали смо га да ли је то истина и да ли је у ствари члан било које политичке партије.

  • Не! Нисам члан ни СНС, ни било које друге станке. Никад нисам ни био. Мој покојни брат и отац су били чланови Социјалистичке партије, ја никада. Ето, ако успеју да нађу било коју партијску књижицу с мојим именом, нека је објаве. У војсци кад сам био у Улцињу молили су ме да будем у Савезу комуниста, рекао сам не! Не интересује ме то. Ја нисам клинац, нисам необразован. Kриво ми је што сам дозволио себи тако нешто. Ја му јесам узвартио на псовке, такође псовкама, али то је било у афекту.

Страхињу смо упитали и шта мисли о радовима на Тргу Републике, као и блокадама.

  • Мислим да држава треба да ради свој посао. Она рупа тамо сад смета свима, али пустите их нека направе, па ако не буде добро, нека руше. Ја идем на Београд на води да шетам, иако га је направила ова власт. Возим се мостом на Ади, иако га је направио Ђилас. Мене то не интересује. Kо је правио правио је, ко није није, држава је таква одувек и готово.

За крај, наш саговорник напомиње да је спреман да се види с Марком Драгославићем и да му се извини.

  • И јуче сам желео да му пружим руку и да се извиним, он је то одбио. Ја сам спреман да му кажем извини и да поразговармо, ако он на то пристане – закључује Страхиња.

Еспресо

ПОСТАВИ ОДГОВОР

*