Дејан Давид: СРБИ У 22. ВЕКУ

0

 

 

После много година труда и свесрдног залагања наших политичара, наш народ је одлучио да своју судбину сасвим препусти својим вођама. Ипак, ми, Срби двадесет другог века, много смо модернији и имамо много више прилика него што су имали наши преци.

Вођа је данас срећно изјавио како смо продали још једно налазиште злата странцима, те да ће многи Срби ту моћи да раде пријављени, за минималац,  до прве прехладе.

„И захвалио бих драгим Полинежанима што су изабрали нашу земљу да у њој отворе постројење са нуклеарним отпадом. Ми смо вишевековни пријатељи, само многи то не знају.“

Народ радостан и задовољан, једе празне сендвиче и  маше белим заставама.

„Забранили су нам  да машемо државном заставом, због пораста  национализма.“, каже старамајка која се у маси људи истиче својим еланом и радошћу. „Али битно да се маше, дете. Битно да се маше.“

Вођа је одржао сентименталан говор у ком честита себи што је спасио север санџака, иако је остатак сасвим бошњачки. Народ задовољан, бар су Ђурђеви ступеви најзад подигнути, мада претворени у џамију. Што се тиче Срба који тамо живе, нека се снађу. Важно је да се сачува мир.

„Ко вам је крив што живите тамо и што нисте отишли на време. Хоћете ли ви да живите тамо? Ја сигурно нећу. Ја ћу живети на Дедињу. Хоћете ли ви на Дедиње? Е, не може.“

Аплаузи и овације. Три дрона снимају људе који држе хелијумске балоне на којима су иницијали вође. Један човек држи балон Сунђер Боба.

Вођа хвали пораст пензија од пола посто, а сретни и пензионери. Чак је и човек који скупља пластичне флаше из контејнера запљескао, па начинио прстима знак срца.

Прекопано је борчанско гробље, не би ли страни инвеститори направили ланац брзе тајванске хране, највећи на средишњем Балкану.

За технички преглед, од ове године, морате имати оригиналне брисаче и кожне пресвлаке на седиштима. Казне су ригорозне.

Синоћ се срушио потпорни зид коридора 10. Одговорни тврде да је реч о једва приметном, али довољно штетном земљотрешчићу.

Први пут икада, одиграла се пријатељска утакмица између Велике Албаније и Београдског пашалука. Чак су дошли и навијачи из Републике Војводине, да подрже своје комшије.

У директном преносу, председник је честитао последњем лекару који је отишао у иностранство. „Ми смо земља која је Европи дала највише стручних лекара!“, изјавио је вођа, са сузом у оку. Народ поред малих екрана је такође плакао, срећан што тако лепо школујемо европске лекаре.

„Могу слободно да кажем, дабогда вас Срби лечили у иностранству. Ако имате пара.“, рекао је вођа.

Овације.

У наставку програма, наш вођа се сликао са српским сељаком на пијаци који је продавао малине за пет центи.

„Гласаћу за вас по осми пут!“, рекао је топло Радосав, сељак из Батајнице, а затим учинио грађанску дужност и пријавио комшиницу Комуналној полицији. Комунална је одмах приступила хапшењу, оборивши деведесетогодишњу Јефимију челом на асфалт неколико пута, и конфисковала њену залиху непријављених шаргарепа и зелени. У знак захвалности, вођа је прихватио пет гајби малина и запослио Радосављеву братаницу као чистачицу на бензиској пумпи.

Статистика показује да су Срби у дијаспори престали да се називају Србима, јер им то отежава ситуацију. Ако морају, кажу да имају српско порекло, а присвоје националност и веру земље у коју су дошли да живе. Од треће генерације исељеника, нико се тиме уопште и не замара. Тако да је ово крајње неважна вест, али зато сутра почиње 363. сезона «Задруге» и неизвесно је ко ће ове године бити у Задрузи.

Београд је сазидао јубиларну, две хиљаде и прву фонтану, и тиме постао град са највише фонтана у свету. Уједно, он носи и титулу града са највише покварених фонтана у свету, и са најскупљим рачуном за воду. Што говори колико су високи наши стандарди.

Вођа се сликао за наш Дневник поред врата основне школе „Томислав Николић“. Испратио је у први разред најмлађег становника Београдског пашалука, седмогодишњег трансвестита Цају.

Процењује се да се ниједно дете неће родити у наредних девет година. Што је добро, јер онда људи имају више времена да раде и воле своју земљу. Труднице и породиље утаман исцрпљују државни капитал.

Са друге стране, ако до рођења детета дође, вођа ће то да награди пакетићем Деда Мраза. Уколико се дете роди око Нове године.

Отворено је ново поглавље у преговорима за улазак у Европску Унију.

И поред свих, овако лепих вести, још једна за крај. За дочек Нове године, на платоу испред скупштине, и ове године холограми Цеце и Аце Лукасе. Набавите своје пластичне флаше пива на време!

Време сутра топло, са могућношћу падавина.

Останите уз наш програм, следи серија која је потукла све рекорде гледаности, „Рањени орао“.

Дејан Давид, Патриот

ПОСТАВИ ОДГОВОР

*