Дикић код истражног судије: Болујем од канцера, срамота је што ми смјештају

1

„У Црну Гору сам у приватној режији, дошао сам у суботу, с намјером да идем у манастир Острог, ја сам болестан човјек, дијагностикован ми је канцер и отишао сам под Острог са намјером да се помолим за своје здравље. Не знам ко ми је спаковао ову аферу, никога од осумњичених не познајем, код мене нијесу нашли никакво оружје. Штрајковаћу глађу док год се не докаже да немам везе са овим покушајем подметачине да би се укаљало моје име“, овим ријечима се Братислав Дикић, бивши командант српске Жандармерије, обратио тужиоцима који су га саслушавали.

И његов адвокат Милан Петровић је потврдио да Дикић никога од осумњичених који се доводе у везу са њим и терористичким акцијама, не познаје.

baba-dikic

Дикић већ три дана штрајкује глађу неће одустати све док се не докаже да нема везе са овом наводном терористичком акцијом. Испричао је да није намјеравао да остане у Црној Гори, зато није ни узео смјештај. Требао је да оде до манастира Острог, да саслуша молитву за своје здравље, јер је тешко болестан. Казао је да је разочаран због свега што се издешавало јер неко покушава да укаља његово име и да га повеже са незаконитим стварима. Код њега није пронађено никакаво оружје, а оружје није нигдје ни нађено у Црној Гори“, казао је Петровић.

Он је објаснио да је Дикић започео штрајк глађу од момента привођења због, како каже, неправде за коју сматра да му је учињена.

„Осећа се јако лоше због свега овога што покушава да му се подметне. Он је данас дао изјашњење на предлог тужиоца за одређење притвора. Рекао је да стоји на располагању држави Црној Гори, да је спреман да одговори на сва њихова питања, али да са овим што му се ставља на терет заиста нема никакве везе“, каже Петровић.

Петровић истиче да Дикићев долазак у Црну Гору нема везе са изборима, нити са догађајима који је наводно требало да се десе.

tan2016-10-16_145655501_1-620x350

„Понављам још једном. Дошао је у манастир Острог на молитву излечења због тешке болести од које болује – карцинома. Тако да је тај сплет околности због којих се он нашао у Црној Гори потпуно искоришћен супротно“, наводи он и додаје да је Дикић демантовао да познаје остале ухапшене, што су и они сами потврдили током саслушања.

Такође, како истиче Петровић тужилаштво и надлежни органи још нијесу презентовали доказе који указују на то да је Дикић био уплетен у било какву акцију у Црној Гори.

Специјално тужилаштво затражило је од Суда да продужи притвор 14-торици српских држављана, на челу са бившим шефом српске Жанармерије Братиславом Дикићем.

Врховни државни тужилац, Ивица Станковић, изјавио је за ТВЦГ да прикупљени подаци, а нарочито мјере тајног надзора, указују на сумњу да су ухапшени држављани Србије починили кривична дјела стварање криминалне организације и тероризам у покушају.

ДПС унапријед најављивао нереде

Управо из тог разлога редакција ИН4С је данас послала питања Специјалном тужилаштву, очекујући одговоре на расплет ове траги-комичне ситуације. Јасно је да није било ни помисли од „нереда и хаоса“ који је ДПС најављивао данима прије избора. Данас су склоњене заштитне ограде испред Владе и Скупштине, а никоме није јасно ни зашто су постављане, осим наравно МилуЂукановићу и његовом вјерном полицајцу Душку Марковићу. Ето и у том чину потврде да не постоји опасност коју су алармирали, а по истеку 72-часовног притвора „терористима“, неко ће морати да објасни о чему се ради, или да подигне оптужнице против њих. Пуно је тога речено током изборног дана да би могла да буде „грешка“ или „лажна дојава“ и немогуће је да актери ове фарсе остану мирни.

Сумња ли Катнић у намјештаљку

Због свега, поставили смо тужилаштву више питања чији ће одговори помоћи да се разјасни ова ситуација.

1.Да ли су тачни наводи да је Дикић ухапшен у повратку из манастира Острог гдје је ходочастио, те да му након хапшења није указана љекарска помоћ иако се ради о тешком болеснику;

3.Уколико се покаже да „терористи“ нису терористи, шта ће Тужилаштво предузети на санкционисању одговорних за производњу страха и опредјељујућих ефеката у изборном дану.

Простим прегледом списка ухапшених, видео прилога и фотографија са хапшења уочљиво је да међу ухапшеним има старијих мушкараца и жена, да ухапшени не одају утисак терориста и да су неколицина у лошем здравственом стању.

Одговори су више него јасни свима, али остаје да видимо да ли ће Тужилаштво стати у одбрану виновника узбуњивања јавности у изборном дану и мобилизације расположиве оружане силе. Избори који протекну под надзором панцира и ватреног оружја не могу бити демократски. Толико зна чак и Душко Марковић, видјећемо шта о томе мисли Миливоје Катнић.

Ванредни или поновљени извори су извјесност.

Ин4с

1 КОМЕНТАР

  1. Dikicu oduzeti obezbedjenje 12 ljudi po 4 u smeni i 4 kola narod placa, Vucicu reaguj i akademik ministar Stefanovic pod hitno , Narod vam psuje majku i sve po spisku. Dokle vise da se taj kursadzija iz Vucitrna ponasa ko habadahija.OVOLIKO LAZI OD GENERALA ISTI LEGIJA -TE BOLESTAN TE OMRSO TE NA PRAVDI BOGA TE OVO ONO I SAD PRIZNANJE DA RADI ZA RUSE. NJEMU DAJETE OBEZBEDJENJE I PENZIJU 170,345 DINARA I DRZAVNI DZIP. ON BI I VAS NAPAO ON RADI ZA RUSE I KAKO JE ON U PENZIJI KOJI BRE TAJ A NA YOUTUBE DIZE IZ BENDZA 150 KILA. DRUGE TERATE U 67 GODINA JEDVA ZIVI A OVOG OLOSA U 43 PENZIJONISALI STIDITE SE

ПОСТАВИ ОДГОВОР

*