ДЈБ: Вучић спрема обарање кандидатуре Белог

1

Чланови Републичке изборне комисије из СРС, СПС и СНС разрадили су тактику обарања кандидатуре Љубише Прелетачевића Белог, саопштио је вечерас покрет Доста је било.

Како додају, представница радикала која је била известилац у вези са предатим материјалом, написала је негативан Извештај о уредности кандидатуре. На основу тог Извештаја, истичу у ДЈБ, СНС-ове стручне службе РИК-а предложиле су члановима РИК-а беспризоран Закључак са три налога за исправку у ком се од Белог тражи да достави буквално све испочетка, од споразума о оснивању групе грађана која га кандидује, до нових 10.000 потписа подршке.

„Најсрамнији део Закључка садржи захтев да Бели прибави сагласност особе која се зове Љубиша Прелетачевић Бели да се његово име користи у називу групе грађана! На седници РИК-а, на којој се одлучивало о кандидатури Белог, нико од чланова СНС-а није се појавио како би имали алиби да у доношењу одлуке нису учествовали. На седници је донета Одлука супротна Закључку стручних служби РИК-а и то на предлог СПС-а који зна да ће она бити оборена на Управном суду јер је супротна Закључку стручне службе РИК-а, који је потписала Биљана Красић из СРС“, наводи се у саопштењу ДЈБ.

Према њиховим наводима, очигледно је да је идеја да неко од СНС сателита поднесе тужбу Управном суду, коју би онда из чисто формалних разлога, на пример да РИК није утврдио чињенично стање, дефинитивно оспорио кандидатуру Белог и искључио га из председничке трке.

Како истичу у ДЈБ, Бели Прелетачевић је сакупио и предао више од 12.000 уредно оверених изјава који представљају неспорну вољу грађана да се он кандидује на председнилким изборима.

„Очигледна је намера да се он заустави. Луткар се боји кандидатуре Белог јер изводи апситенте на изборе и спречава његову победу у првом кругу. Страх је огроман, луткар ће учинити све да спречи кандидатуру Белог у наредних неколико дана. То ће бити изговор, рећи ће да нема никакве везе и да неће да коментарише судске пресуде. Страх је толики да су одустали чак и од тога да Белом дају шансу да исправи и тако апсурдне наводне пропусте, јер се плаше да би исправио и трећи, најапсурднији од свих, онај о имену, у року од 48 сати“, даље се наводи.

ДАНАС

 

1 КОМЕНТАР

ПОСТАВИ ОДГОВОР

*