Ђилас: Србија је фашистичка земља

1

Шеф одборничке групе „Савез за Србију“ у Скупштини Београда Драган Ђилас казао је да ће Србија почети да обележава два пута годишње победу над фашизмом, први је 9. мај, а други дан ће се славити на дан смене актуелне власти.

„Дан када променимо ову власт славићемо као још један дан победе над фашизмом“, казао је Ђилас у интервјуу за лист Блиц.

Упитан да ли то није прејака констатација, Ђилас је рекао да су то одлике „ауторитарне власти која данас постоји у Србији“.

„Фашизам је идеологија која ограничава људска права и крши процедуре како би се наводно имала ефикасна држава, бржи напредак. То је политички систем изграђен око једне странке и једног човека“, казао је он.

Kоментаришући инцидент на конститутивној седници градске скупштине, где је оптужен да је гурнуо посланика владајуће већине, Ђилас је оценио да много више од инцидента представља то када власт испред скупштине окупи људе који њега називају фашистом, а у сали износе лажи и увреде уз немогућност да одговори на то.

„Нису представници Српске напредне странке спречили да се у скупштини чује мој глас, него глас преко сто хиљада људи које ‘Савез за Србију’ у тој скупштини представља“, рекао је он.

Упитан шта је тачно „Савез за Србију“, Ђилас је казао да он представља више од предизборне коалиције, а мање од јединствене странке. Ђилас је додао да се актуелна власт може променити само заједничким деловањем у чврстом савезу демократске, грађанске и демократске националне Србије.

„Ту поруку су нам послали грађани и на председничким и на београдским изборима. Ја сам поруку грађана чуо и разумео. До неких још путује, али мислим да ће и до њих ускоро доћи“, рекао је Ђилас.

Бета

1 КОМЕНТАР

ПОСТАВИ ОДГОВОР

*