Ђилас: Учинићемо све да не буде инцидената и проблема за време „шетње до Пинка“

0

ЈЕДАН од лидера Савеза за Србију (СзС) Драган Ђилас изјавио је данас да је тај савез концентрисан на припрему протеста „Један од пет милиона“ у суботу, 6. априла за када је најављена шетња до телевизије Пинк и додао да ће учинити све да на том скупу не буде никаквих инцидената и проблема.

Ђилас је гостујући на телевизији Н1 рекао да је Пинк „бастион зла и свега што се дешава у Србији“, те да је симбол актуелне власти на сваки начин.

„Није нам био план да уђемо у Радио-телевизију Србије, сад ћемо се потрудити да никаквих сличних ствари не буде“, казао је Ђилас.

Он је додао да нема шта да се очекује од суботњег протеста, јер ће људи доћи, окупити се испред зграде те телевизије, те да са њихове стране неће бити никаквих других корака.

Ђилас је казао да организатори протеста „Један од пет милиона“ у Новом Саду данас одлучују шта ће урадити у суботу, 12. априла, јер је у исто време заказан митинг председника Србије Александра Вучића у оквиру кампање „Будућност Србије“.

„Они данас имају састанак да одлуче шта ће да раде 12. априла јер је човек који је узурпирао функцију председника Србије смислио да у исто време 100 метара даље организује свој протест. То говори о нечијем менталном стању“, казао је Ђилас.

Ђилас је додао да је СзС спреман за разговор са институцијама и са министром државне управе и локалне самоуправе Бранком Ружићем о бирачком списку.

„Требало би да сви имамо поверење у бирачки списак и да он не буде доступан владајућој партији. За то је надлежно Министарство државне управе и локалне самоуправе“, рекао је Ђилас.

Говорећи о започетим радовима у центру Београда, који је затворен за саобраћај, Ђилас је оценио да је то „још један од бесмислених пројеката којима се бомбардују грађани Београда“ и додао да се велики радови изводе у јулу и августу.

„Сам тај пројекат да се центар претвори у пешачку зону, да Француска улица буде за тролејбусе довешће до пада квалитета живота за све грађане који ту живе“, рекао је Ђилас и додао да они који то раде не воле свој град.

Он је додао да је акција шефа одрборничке групе СзС у Београду Николе Јовановића и председника општине Стари град Марка Бастаћа са блокирањем Коларчеве улице у недељу била сјајна, али да су су због ње добили кривичне пријаве.

Упитан како би решио питање Косова, Ђилас је казао да је потребно радити на помирењу два народа, али да то не могу да раде ратни злочинци и они који су хушкали људе на рат.

„Српски и албански народ су у озбиљном рату дужи низ година, ми не радимо на помирењу, да људи слободно путују, да економија напредује, да се баве спортом и културом, али и да се суочимо са злочинцима“, оценио је Ђилас.

Он је – одговарајући на оптужбе Вучића да је украо 500 милиона евра – рекао да никада није примио плату од државе.

„Шта да кажем, иди лечи се човече. Па седам година сте на власти, што ме нисте ухапсили ако сам прекршио закон“, упитао је Ђилас.

(Бета)

ПОСТАВИ ОДГОВОР

*