Ђукановић: Борићу се до смрти против криминала и корупције

0

До истребљења ћу се борити против свих видова криминала и против сваког криминалца у Црној Гори, поручио је јуче председник Црне Горе и лидер Демократске партије социјалиста Мило Ђукановић поводом рањавања новинарке Лидије Лакић, испред њеног стана у Подгорици.

Новинарка „Вијести” рањена је у уторак увече нешто пре 21 сата. Са прострелном раном потколенице хоспитализована је у подгоричком Kлиничком центру. Полиција још није успела да уђе у траг особи која је пуцала у новинарку на улазу зграде у којој живи.

Ђукановић је саопштио да је напад на новинарку Лакић напад на слободу изражавања и демократију.

„То је напад и на оно што је стратешки циљ Црне Горе – да у догледно време буде део слободног и развијеног европског друштва. Специфичност овог насиља је у томе што је начином његовог извршења јасно да се није желела нанети штета само новинарки Лакић. Овим се желела посејати сумња и нанети морална и политичка штета одређеним јавним личностима, деловима државног система, па и самој држави Црној Гори”, казао је Ђукановић.

Он је гостујући на Радио Даниловграду додао:

„Зато је императив да се у најкраћем могућем року открије ко се то у Црној Гори осећа толико моћним, да оваквим средствима наноси штету држави и мења слику која о Црној Гори постоји данас у међународном окружењу.”

Ђукановић је навео да је очекивао да тешке оптужбе које се чују од једног дела јавности буду њему адресиране.

„Први су се са исконструисаним оптужницама огласили они који су и најсумњивији. Логично, они желе да злоупотребом једног криминалног акта, напада на новинарку, желе да тиме ућуткају све који говоре о њиховом криминалу. И моја порука њима је – ништа од тога! И оних који хладнокрвно ликвидирају људе у подне у центру града, и оних који дижу у ваздух аутомобиле са својим противницима, не марећи за могуће недужне жртве, и против хероја из мрака који прислоне пиштољ на ногу новинарке, да би јој хируршки прецизно нанели контролисану, али неком другом ко је политичка мета, неконтролисану штету. Борићу се једнако против свих оних који мисле да их њихов медијски бизнис довољно добро штити од свега незаконитог и неморалног што чине”, саопштио је Ђукановић

 

политика

ПОСТАВИ ОДГОВОР

*