Đukanović: Srbi u CG ne smeju pobediti jer će ukinuti priznavanje Kosova, i sankcije Rusiji!

0

Predsednički kandidat DPS Milo Đukanović poručio je da će opozicija, ako pobedi, poništiti odluku o priznanju Kosova, ali i sankcije Rusiji

Predsednički kandidat DPS Milo Đukanović poručio je da će opozicija, ako pobedi, poništiti odluku o priznanju Kosova, ali i sankcije Rusiji. On je poručio da se to ne sme desiti i da se zbog toga i ponovo kandidovao za predsednika Crne Gore.

On je politilke protivnike na konvenciji u Pljevljima optužio da su spremni da „za šaku dolara“ prodaju državu i ponište njenu nezavisnost, ali da građani Crne Gore treba odlučno da kažu ne izdaji nacionalnih interesa.

– Da ponište odluke koje smo doneli. Poništili bi odluku o priznanju Kosova, što je važno pitanje za regionalnu stabilnost. Poništili bi odluku o našem putu ka Evropskoj uniji. Poništili bi sankcije Rusiji i jasno je da bi doveli u pitanje odluku o nezavisnosti. Oni su spremni da za šaku dolara prodaju Crnu Goru. Zato na ovim izborima treba da im kažemo ne. Ne izdaji nacionalnih interesa – rekao je Đukanović.

Lider DPS kazao je da njegova opcija ima imperativ pobede u prvom krugu predsedničkih izbora u 15. aprila, zbog lokalnih izbora koji će biti održani u maju. On je govorio i o iskušenjima s kojima se Crna Gora susretala prethodnih 20 godina, prenosi RTCG.

– Svim tim pritiscima, uključujući i one najskorije od oktobra 2016. oduprli smo se jednim odgovorom: Crna Gora želi da bude svoj na svome. Isto kao što je narod pravilno birao nas koji smo se svim tim pritiscima borili i izborili isto tako imamo konstantu sa druge strane koja se uporno bori protiv države – rekao je Đukanović.

On je ocenio da je ulazak zemlje u NATO prva stanica ka konačnom članstvu u EU.

– Članstvo ni u NATO ni u EU nije naš cilj sam po sebi. Cilj svake odgovorne državne politike, jeste uvećan životni standard svakog građanina. Dakle, ono što mi želimo jeste evropski kvalitet života u Crnoj Gori – rekao je on.

Do toga se, kako je objasnio, dolazi poznatim stazama uz promišljen izbor strateškog puta budućnosti.

– Zato i na ovim predsedničkim izborima moramo da ponovimo odlučno ne. Odlučno ne vazalstvu, odlučno ne izdajicama crnogorskih nacionalnih i državnih interesa. Zato sam se i kandidovao na ovim izborima. Verujući da kao čovek kontinuiteta politike od ’98. do danas imam posebnu odgovornost i prema Crnoj Gori i prema svima vama i drugim ljudima istih političkih uverenja, da nastavimo zajedno putem ekonomskog i demokratskog razvoja Crne Gore – poručio je Đukanović.

 

 

tanjug

POSTAVI ODGOVOR

*