Dmitrij Sedov: Orden za žabu

0

Poslednjih nekoliko dana krećem se u dobrom raspoloženju. Povod za to bila je visoka nagrada Pentagona koja je dodeljena Medlin Olbrajt kao najveće priznanje za službu. Posebno nadahnjujuće je bilo to što je ministar odbrane SAD Ešton Karter ishvalio građanske podvige te izuzetne žene, rekavši: “Bombardovanje Srbije predstavljalo je apsolutno ispravnu stvar”.

A pošto je bombardovanje pripremala sama Medlin koja je u to vreme bila Državni sekretar SAD, onda možemo reći da je pravda zadovoljena. Nagrada je pripala heroini posle 17 godina od svršenog podviga.  Da, ima žena u američkim stepama koje mogu zaustaviti mustanga u trku i nekoliko hiljada domorodaca u prekookeanskoj Srbiji poslati na drugi svet ne trepnuvši okom. Jer su se oni borili protiv želje slobodoljubivog naroda na Kosovu da se istrgne ispod srpskog gnjeta.

Pitaćete me zašto se radujem nagradi koju je dobila ta žaba?

Zato dragi čitaoci, što Amerikanci, sami to i ne znajući, razbijaju snove nekih srpskih romantičara da će im integracije sa Zapadom doneti večno blaženstvo.

Posebno ako u nastupu Eštona Kartera dodamo to što je on prećutao na pomenutoj svečanoj dodeli nagrada. Zbog toga treba objaviti neke njegove skrivene misli:

“Poštovana Medlin! Bombardovanje Srba je bilo apsolutno ispravna stvar. Ono je donelo tom narodu shvatanje slobode, demokratije i potrebnog puta razvoja. Posle tog bombardovanja Srbi su zavoleli kosovare skoro isto tako nežno kao što vas voli Hašim Tači.

No, moram Vam reći da ste malo bombardovali! Da, da, malo. Vaši uranijumski hici zarazili su radijacijom polovinu stanovništva te nerazvijene zemlje, vaše rakete i bombe su razrušile infrastrukturu i industriju, no, Vi ste se rano zaustavili. Vi niste dokrajčili Srbe do potpune saglasnosti sa principima zapadnog sveta i sada oni ne žele da stupe u NATO pakt. Čak i u EU idu bez entuzijazma. Uveren sam, da ste primenili neveliku atomsku bombu i preorali takvom bombom gnezdo kasapina Miloševića zajedno sa njegovim satrapima, to bi oni preživeli Srbi danas već šetali strojevim korakom po terenima naše vojne organizacije.

No, nemojte se uzbuđivati draga Medlin. Mi ćemo dati sve od sebe da bi na mesto predsednika SAD došla slavna predstavnica klana Klintonovih, sa kojim ste Vi i bombardovali Srbiju. Ta odvažna žena baštini tradicije svog supruga koji je nastradao od mahinacija kurve-pripravnice. Ona će se osvetiti svetu zbog kurve pripravnice, a Srbima zbog njihovog glupog odbijanja da priznaju NATO za izvor mira i progresa na zemaljskoj kugli. Ne odlažite oružje draga Medlin! Nadamo se da će uskoro Vaše iskustvo biti potrebno i mi, stara garda američkih vampira, još ćemo reći koju reč na Balkanu”.

Sada shvatate zašto sam tako veselog raspoloženj? Zato što svako ko sazna za tu novost, pomisliće to isto.

Izvor: FSK

POSTAVI ODGOVOR

*