Додик: Бошњачки део БиХ све више личи на исламску државу

НА САРАЈЕВСКОМ УНИВЕРЗИТЕТУ СЕ ПРЕКИДА НАСТАВА У ВРЕМЕ ИСЛАМСКОГ ЏУМА-НАМАЗА

0

ПРЕДСЕДНИК Републике Српске Милорад Додик изјавио је да га одлука Универзитета у Сарајеву да се петком у време муслиманске молитве не заказују предавања и испити за студенте подсећа на протеривање Деда Мраза из сарајевских вртића и оценио да БиХ све више личи на исламску државу.

„Мене ништа не изненађује, као што је донесена пре неки дан одлука да се за време Нове године неће точити алкохол у Сарајеву или када су пре неколико година протерали Дједа Мраза из Сарајева или то чине још увек у неким институцијама. Дакле, ништа ту није ново“, рекао је Додик новинарима у Београду.

Он је оценио да је најновија одлука део једног ширег концепта који многи неће да виде, а то је потпуна исламизација БиХ.

Сенат Сарајевског унверзитета који је донео одлуку

Додик каже да је универзитет јавна институција и да не треба уводити у наставу одређена верска обележавања. Он је додао да овај поступак није ништа ново и истакао да сада у Сарајеву чак и парламент прекида рад у време исламске молитве и прави се пауза да би се посланици молили.

„То све више личи на исламску државу, шта да радите“, навео је Додик.

Сенат Универзитета Сарајево усвојио је иницијативу Студентског парламента о неодржавању предавања и испитних рокова на факултетима тог универзитета петком због исламске молитве џума-намаза.

СРНА

ПОСТАВИ ОДГОВОР

*